Mertens bezorgt PSV thuis moeizame zege op NAC

PSV heeft zich hersteld van de 2-0 nederlaag vorige week bij Feyenoord. In eigen huis won de ploeg van trainer Fred Rutten van NAC Breda, al ging dat niet eenvoudig (1-0).

Eigenlijk waren de Eindhovenaren de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar creëerde het heel lang te weinig kansen. Daardoor bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend. In de 37ste minuut kwam PSV vanuit het niets op voorsprong dankzij een treffer van Dries Mertens. De linksbuiten trok naar binnen en passeerde Jelle ten Rouwelaar, die niet helemaal vrijuit ging.

Na rust speelde PSV lang in een te laag tempo, maar het laatste half uur volgden mogelijkheden elkaar ineens op. Nadat Mertens - op aangeven van Tim Matavz - in de zestigste minuut naliet de 2-0 binnen te schieten, kreeg Santi Kolk een niet te missen kans op de gelijkmaker. De aanvaller leek na een voorzet van Anthony Lurling echter te twijfelen tussen aannemen en schieten.

Nog geen minuut later schoot Kevin Strootman na een goede combinatie met Matavz en Mertens hard over en was ook Ola Toivonen dicht bij de 2-0. De storm ging weer even liggen totdat Alex Schalk in de 66ste minuut Als vervanger van Florian Jozefzoon het veld inkwam. De aanvaller schoot kort na zijn entree gevaarlijk voorlangs en gaf later in kansrijke positie te hard voor.

Maar het bleef uiteindelijk bij die ene treffer van Mertens, waardoor PSV de drie punten in Eindhoven hield. De ploeg van Rutten heeft nu 34 punten uit zestien wedstrijden, vier minder dan koploper AZ. Volgende week zondag gaat PSV op bezoek bij het zo goed presterende SC Heerenveen. Jeremain Lens is daar niet bij, die kreeg in de slotfase twee gele kaarten tegen NAC. Foto: VI Images

{"title":"Inzet van €1 kan €50 opleveren als Oranje wint!","titleMobile":"Inzet van €1 kan €50 opleveren als Oranje wint!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO biedt een fraaie welkomstactie (24+) aan bij de achtste finale tussen Roemenië en Nederland.","textMobile":"TOTO biedt een fraaie welkomstactie (24+) aan bij de achtste finale tussen Roemenië en Nederland."}