Messi laat Pelé achter zich en aast op record van Müller

Met zijn twee doelpunten tegen Real Mallorca (4-2 zege) heeft Lionel Messi opnieuw van zich doen spreken. De Argentijnse sterspeler van Barcelona maakte zondag zijn 75ste en 76ste doelpunt van 2012 en liet daarmee levende legende Pelé achter zich.

Messi laat Pelé achter zich en aast op record van Müller

Messi was in dit kalenderjaar tot dusverre al goed voor 76 doelpunten in 59 officiële wedstrijden, voor Barcelona én Argentinië. Namens de Catalanen trof hij in 2012 al 64 keer doel (in 51 duels) en bij de Argentijnse ploeg staat de teller op twaalf treffers in acht interlands.

Met zijn twee treffers tegen Real Mallorca liet Messi de Braziliaanse geweldenaar van weleer achter zich. Pelé was in 1958 voor zijn club en land goed voor 75 doelpunten: 66 voor Santos en negen in dienst van de nationale ploeg.

Messi heeft na zaterdag nog maximaal twaalf officiële duels de kans om het wereldrecord van Gerd Müller (85 doelpunten) te verbeteren: zes in de Primera División, twee in de Champions League, drie in de strijd om de Copa del Rey en één met de Argentijnse ploeg.

Met twintig doelpunten in de eerste zeventien officiële wedstrijden voor Barcelona van dit seizoen is de Argentijnse aanvaller opnieuw enorm trefzeker.

Vijftien van zijn twintig goals kwamen tot stand in de Primera División (in elf duels). Verder voegde Messi er drie treffers in de Champions League en twee in de strijd om de Spaanse Super Cup aan toe. (Ramon Min & Tim Tempelaars) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's