Messi laat zich ook bij Rayo Vallecano als schutter zien

Rayo Vallecano heeft op eigen veld de aanvalskracht van Barcelona aan den lijve ondervonden. Lionel Messi bereikte weer een mijlpaal. De Galicische derby Celta – Deportivo leverde geen winnaar op.

Rayo Vallecano – Barcelona 0-5Barcelona trad zaterdag noodgedwongen aan met het geïmproviseerde centrale verdedigingsduo Alexandre Song en Adriano. Door de schorsing van Javier Mascherano en de blessures voor Gerard Piqué en Carles Puyol had trainer Tito Vilanova weinig alternatieven.

Rayo Vallecano probeerde ook gebruik te maken van de mogelijke kwetsbaarheid van Barcelona. Maar de thuisploeg slaagde niet in zijn opzet en had zelf geen antwoord op de Catalaanse aanvalskracht.

In de twintigste minuut vond Cesc Fabregas een opening met een splijtende steekpass. David Villa maakte daar dankbaar gebruik van. Kort na rust verdubbelde Lionel Messi met zijn driehonderdste doelpunt in zijn profloopbaan de marge. Voor zover Rayo Vallecano nog illusies had, verdwenen die in het laatste kwartier door Xavi, Fabregas en Messi. Barcelona blijft door zege koploper in de Primera División.

Celta de Vigo – Deportivo La Coruña 1-1De Galicische derby Celta – Deportivo leverde geen winnaar op. Het resultaat stemde Celta-trainer Paco Herrera nog het meest tevreden. Na de rode kaart voor Gustavo Cabral na 51 minuten mocht zijn ploeg zich gelukkig prijzen dat het laaggeklasseerde Deportivo verzuimde te profiteren van de numerieke meerderheid. Foto: VI Images