'Messi op het WK van 2026? Ik zou niet verrast zijn'

Reacties

Lionel Scaloni heeft er geen twijfels over dat er fysiek nog veel in het vat zit bij Lionel Messi. De bondscoach van Argentinië hoopt bij het WK van 2026 opnieuw een beroep te kunnen doen op de 36-jarige aanvaller.

'Messi op het WK van 2026? Ik zou niet verrast zijn'
© Pro Shots

In een interview met Marca is Scaloni gevraagd naar de toekomst van Messi als international. De bondscoach die met de Argentijnen wereldkampioen werd in Qatar, maakte duidelijk dat deelname van Messi aan de Olympische Spelen in Parijs twijfelachtig is. De sterspeler gaat sowieso al een drukke zomer tegemoet vanwege het toernooi om de Copa América, dat vanaf 10 juni wordt gehouden in de Verenigde Staten. Het Olympische voetbaltoernooi begint op 24 juli. Messi zou daar kunnen aantreden als dispensatiespeler. 

Scaloni rekent bij de strijd om de Copa América hoe dan ook op Messi. Hij kan zich nog lastig voorstellen dat het nationale team ooit verder zal moeten zonder de legende en zijn belangrijke adjudant Ángel Di María (35). 'Uiteindelijk kwam er ook een dag dat Maradona het Argentijnse team verliet. Het afscheid van die twee zal pijn doen omdat ze zoveel betekend hebben voor Argentinië. Het wordt een uitdaging om zonder ze verder te gaan, maar het Argentijnse team zal altijd sterk zijn. Dat was ook zonder Maradona zo', vertelt Scaloni.

Zijn woorden leiden tot de vraag of Messi in de zomer van 2026 nog deel zal uitmaken van La Albiceleste. Dan wordt het WK gehouden in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Scaloni: 'Er zijn spelers geweest die op die leeftijd nog hebben gespeeld en in zijn geval zou ik ook niet verrast zijn. Het is nog ver weg. Als het gaat om zijn fysieke niveau heb ik geen twijfels. Mentaal is het anders, het hangt er vanaf hoe hij zich tegen die tijd voelt.'

Messi heeft bij Inter Miami nog een contract tot eind 2025. Hij streek in juli van vorig jaar neer bij de club uit de Major League Soccer, na transfervrij te zijn vertrokken bij Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.