Messi tovert weer: Argentijn dwingt met ragfijne assist verlenging af

Lionel Messi heeft andermaal zijn voeten laten spreken in de Verenigde Staten. Met een perfecte assist voorkwam hij dat Inter Miami ten onder ging tegen Cincinnati.

© CBS

In de halve finale van de US Open Cup keek Inter Miami tegen een 2-1 achterstand aan toen Messi van grote afstand ploeggenoot Leonardo Campana bij de tweede paal vrij zag staan. Voor de Ecuadoriaan was het een koud kunstje om de bal tegen het net te koppen toen Messi hem bediende.

In de verlenging scoorden beide ploegen ook één keer, waardoor de wedstrijd naar penalty's ging. Daarin was Messi verantwoordelijk voor de eerste penalty van Inter Miami, dat vijf keer raakschoot. Cincinnati miste de vijfde penalty, waardoor de ploeg van Messi doorsttootte naar de finale van het Amerikaanse toernooi.

Tegenstander in die finale voor Inter Miami is Houston Dynamo. Die ploeg won na verlenging van Real Salt Lake. Bij Houston Dynamo was voormalig Atlético Madrid- en FC Porto-middenvelder Héctor Herrera trefzeker.