Met Mulder op de bank wint Schalke bij Bielefeld

Schalke 04 won zijn eerste wedstrijd met Mike Büskens en Youri Mulder als interim-trainers op de bank. Bij Arminia Bielefeld zegevierden de bezoekers met 2-0.

Schalke verdiende te winnen van Arminia, dat wel veel strijd, maar weinig vernuft toonde. Tot vlak voor rust ging het gelijkop met kansen over en weer. Totdat Jefferson Farfán in de 45ste minuut toesloeg. Christian Pander zette voor vanaf links, waarna de Peruaan vanaf vijf meter raak knikte.

Eenmaal op voorsprong joeg Schalke op een grotere voorsprong, maar die bleef lang uit. In problemen kwamen Die Königsblauen niet, ook al loerde de thuisploeg op de counter.

Uiteindelijk besliste Kevin Kuranyi het duel. De spits had al twee keer het aluminium geraakt toen hij in de blessuretijd op aangeven van Jermaine Jones de bal droog tegen de touwen knalde.

Schalke is zevende met veertig punten, vier punten onder de vijfde plaats die deelname aan het UEFA Cup-toernooi biedt. Bielefeld is vijftien met twee punten meer dan de zestiende plaats van Borussia Mönchengladbach.