Meulensteens Fulham verspeelt zege, City simpel langs WBA

Fulham leidde een kwartier voor tijd nog tegen Tottenham Hotspur tijdens het debuut van manager René Meulensteen, maar stond na afloop met lege handen. Manchester City had geen kind aan West Bromwich Albion.

Fulham - Tottenham Hotspur 1-2
Vanwege de teleurstellende resultaten van de laatste weken - zaterdag werd nog met 3-0 verloren bij West Ham United - werd Martin Jol afgelopen weekend ontslagen als manager van Fulham en assistent Meulensteen (foto) aangesteld als zijn opvolger. Hij debuteerde met een thuiswedstrijd tegen stadgenoot Tottenham, dat ook in zwaar weer verkeerde.

De laatste vier wedstrijden van The Spurs leverden maar twee punten op en dus nam ook de druk op manager André Villas-Boas toe. De Portugees nam een ingrijpende beslissing, want Roberto Soldado - die afgelopen zomer nog voor dertig miljoen euro werd overgenomen van Valencia - verloor zijn basisplaats. De spits scoorde dit seizoen slechts vier keer, waarvan drie strafschoppen. Jermain Defoe nam zijn plek in de punt van de aanval in.

Maar ook dat was geen groot succes, want de bezoekers hadden het moeilijk op Craven Cottage. In de 57ste minuut kwam Fulham via Ashkan Dejagah zelfs op voorsprong. Op aangeven van Dimitar Berbatov zorgde hij voor 1-0. Maar het bleek niet voldoende voor de zege of zelfs een punt, want Vlad Chiriches zorgde in de 73ste minuut voor de gelijkmaker.

De verdediger schoot binnen uit een afgeslagen hoekschop, maar daarbij leek Defoe wel hinderlijk buitenspel te staan. Invaller Lewis Holtby zorgde uiteindelijk met een schitterende uithaal - waarbij doelman Maarten Stekelenburg kansloos was - voor de zege van Tottenham, al was voormalig FC Twente-aanvaller Bryan Ruiz kort daarna nog dicht bij 2-2.

Tottenham Hotspur stijgt door de benauwde zege met stip naar de zesde plaats in de Premier League. De achterstand op rivaal en koploper Arsenal blijft echter tien punten. Fulham bezet de achttiende plaats met slechts twee punten meer dan hekkensluiter Sunderland.

West Bromwich Albion - Manchester City 2-3
Manchester City verloor dit seizoen vier uitwedstrijden en manager Manuel Pellegrini gaf al aan dat hij daarin verbetering eiste. Op bezoek bij West Bromwich Albion hadden de meegereisde fans wél wat te juichen, want The Citizens waren veel te sterk voor de thuisclub. Al maakte City het in het laatste kwartier nog onnodig spannend in The Hawthorns.

Sergio Agüero zorgde al na negen minuten - met zijn elfde competitietreffer van het seizoen - voor de voorsprong van City en na twee doelpunten van Yaya Touré (foto) leidden de bezoekers in de 74ste minuut met 0-3. Op overtuigende wijze leek gewonnen te worden.

Maar West Brom kwam nog terug in de wedstrijd. In de 85ste minuut ging een voorzet van Matej Vydra via Aleksandar Kolarov en City-doelman Costel Pantilimon in het doel en Victor Anichebe maakte zelfs nog 2-3, maar dichterbij kwamen de The Baggies niet meer.

Manchester City blijft derde, met 28 punten uit veertien duels en West Bromwich Albion bezet met dertien punten minder de dertiende plaats in de Premier League.