Mexico en Giménez onder druk op Copa América na nederlaag

Reacties

Mexico heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een nederlaag geleden op de Copa América. Venezuela benutte een strafschop, de Mexicanen niet. Het team met de startende Feyenoord-spits Santiago Giménez heeft kwalificatie voor de volgende ronde nog in eigen hand, maar er ligt nu veel druk op het laatste groepsduel.

Mexico en Giménez onder druk op Copa América na nederlaag
© Pro Shots
Venezuela
Venezuela
1 - 0
Mexico
Mexico

Mexico had de eerste groepswedstrijd met weinig overtuiging gewonnen van Jamaica, tegen Venezuela ging het wel mis. De negenvoudig winnaar van de Gold Cup moest het doen zonder Edson Álvarez, die geblesseerd raakte in de eerste groepswedstrijd en dit toernooi niet meer in actie komt.

Giménez startte dus wel en hij kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd. Na een loopactie in de diepte kreeg hij de bal goed mee, maar de Feyenoorder raakte de bal daarna niet vol. Daardoor kon keeper Rafael Romo van Venezuela redding brengen.

De samenvatting van Venezuela - Mexico

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft, kort voordat Giménez naar de kant werd gehaald, kreeg Venezuela een penalty na een valpartij van Jon Aramburu. Salomón Rondon, die eerder de paal had geraakt, benutte de strafschop. Mexico kreeg na een handsbal ook een penalty in de slotfase, maar Orbelín Pineda vond Romo op weg naar de linkerhoek.

Venezuela is door de zege in Inglewood zeker van een plek in de volgende ronde, Ecuador en Mexico gaan met elkaar uitmaken wie ook meegaat naar de kwartfinale. Dit duel staat maandagnacht op het programma. Ecuador won in dezelfde groep met 3-1 van Jamaica.

Ma 1 jul.

Copa América

Stand Groepsfase Groep B Copa América 2024 USA

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Venezuela
2
2
0
0
3-1
+2
6
2
Ecuador
2
1
0
1
4-3
+1
3
3
Mexico
2
1
0
1
1-1
0
3
4
Jamaica
2
0
0
2
1-4
-3
0
* Actueel tot en met 29 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.