Michael Owen beslist Merseyside derby

Liverpool kende een slechte start van het Premiership. Maar the Reds hebben dat goedgemaakt door stadsgenoot en rivaal Everton op eigen veld met ruime cijfers te verslaan.

Op Goodison Park legde Michael Owen de basis voor de 3-0 zege. De aanvaller van Liverpool opende zes minuten voor rust de score. Vroeg in de tweede helft verdubbelde de Engelse international de marge. Beide keren was Steve Simonsen kansloos. De doelman stond onder de lat bij Everton, omdat eerste keus Richard Wright door een knieblessure niet inzetbaar was. Het doelpunt van Harry Kewell tien minuten voor het einde betekende dat Liverpool de vierde zege op rij in de Merseyside-derby binnen had. En dat de druk op coach Gérard Houllier weer iets is afgenomen.