Miedema maakt bingokaart vol met saillant doelpunt voor City

Reacties

Vivianne Miedema heeft zondag bij haar debuut voor Manchester City in de Women's Super League direct gescoord. De 28-jarige aanvaller deed dat nota bene tegen haar oude club Arsenal, waardoor ze meteen een stukje geschiedenis schreef.

Miedema maakt bingokaart vol met saillant doelpunt voor City
© Pro Shots

Miedema vertrok afgelopen seizoen na zeven jaar bij Arsenal en stapte transfervrij over naar City, nota bene een van de rivalen in de strijd om de Engelse titel. De topscorer aller tijden van de Oranje Leeuwinnen was afgelopen week in de voorronde van de Champions League al trefzeker bij haar officiële debuut, toen ze een van de vijf goals tegen Paris FC voor haar rekening nam.

Vier dagen later maakte Miedema ook haar status als topschutter aller tijden van de WLS waar, door City drie minuten voor rust op gelijke hoogte te zetten tegen Arsenal. Daarmee evenaarde ze direct een record van Bethany England. De spits van Tottenham Hotspur was tot nu toe de enige die tegen al haar tegenstanders in de Engelse competitie had gescoord, al waren het er bij haar twee meer.

Na de gelijkmaker van Miedema, die met enig geluk tot stand kwam, pakte City in de tweede helft door. Collega-aanvaller Jess Park zorgde dertien minuten na rust voor de voorsprong door de bal via de onderkant van de lat fraai binnen te schieten. Acht minuten voor tijd zorgde Beth Mead, nota de partner van Miedema, er echter voor dat de twee topclubs het seizoen beginnen met een punt. 

Bekijk hier al onze video's
Meer V. Miedema
Meer over V. Miedema
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.