Mikautadze: 'Ik hoopte dat Lyon nog zou komen voor mij'

Reacties

Het moest AS Monaco worden, maar het werd Olympique Lyon: Georges Mikautadze is hoe dan ook blij dat hij aan de slag kan bij een nieuwe club.

Mikautadze: 'Ik hoopte dat Lyon nog zou komen voor mij'

FC Metz verkocht Mikautadze voor twintig miljoen euro exclusief bonussen aan Monaco, maar Lyon kaapte de transfer op het laatste moment alsnog. De oud-Ajacied keert dus terug bij de club waar hij opgroeide. 

Mikautadze wilde destijds niets liever dan doorbreken bij Lyon, maar hem werd verteld dat hij niet goed genoeg was. 'Dat ik nu terug ben, geeft me een gevoel van trots. Ik ging weg als jongen en kom terug als man. Ik hoopte dat Lyon nog zou komen voor mij. Toen ze zich meldden, vertelde ik mijn agenten dat ik naar Lyon wilde omdat mijn verhaal hier nog niet is afgelopen', aldus Mikautadze via de clubkanalen.

Mikautadze komt als gearriveerde speler binnen. Bij Metz maakte hij de ene na de andere goal en ook op het EK met Georgië liet hij een goede indruk achter. 'Het was geweldig om het EK te spelen met mijn land. Ik probeerde te genieten en dat is zeker gelukt. Dit zijn momenten die je geen twee keer in je leven meemaakt. Ik heb gedaan wat ik kon doen.'

Mikautadze moet bij Lyon de concurrentie met Alexandre Lacazette aangaan. 'Hier wachtte ik op. Het maakt me blij omdat hij een gearriveerde speler is. Ik ga proberen om zijn voorbeeld te volgen, omdat hij een speler van hoog niveau is. Dat ik nu met hem speel, zal nog mooier zijn. Ik volg hem al sinds ik in de jeugd speel.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.