Milambo excelleert in Champions League: 'Droom die uitkomt'

Reacties

Antoni Milambo heeft genoten van zijn glansrol in Lissabon. De negentienjarige middenvelder blonk uit tijdens de zege van Feyenoord op Benfica.

Milambo excelleert in Champions League: 'Droom die uitkomt'
© Pro Shots
Benfica
Benfica
1 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Milambo zorgde in de eerste helft voor de 0-2 en gooide de wedstrijd in de tweede helft definitief in het slot. Het talent uit de jeugdopleiding scoorde dit seizoen al drie keer Europees. 'Ik weet ook niet wat het is, maar ik vind het heel leuk om in de Champions League te scoren', reageerde hij bij Ziggo Sport.

'De eerste goal was heel mooi. Ik had het gevoel dat de bal nog geblokt zou worden, maar ik kreeg hem gelukkig goed mee en schoot hem binnen. De tweede hadden wij niet geoefend. Ik zei tegen Igor (Paixão red.) dat hij hem op de zestien moest leggen en ik schoot hem binnen.'

Milambo blinkt nu wekelijks uit bij Feyenoord, zowel in de Eredivisie als in het miljardenbal. 'Ik besef het nog niet helemaal. Ik win ook nog de prijs van man of the match, het is echt een droom die uitkomt. Ik word steeds belangrijker en vind dat ik mezelf heel goed ontwikkel.'

Na zijn treffers tegen Girona en Benfica is Milambo de jongste Nederlander sinds Patrick Kluivert in 1995 die in twee opeenvolgende Champions League-wedstrijden het net vindt. Dat doet de jonge middenvelder allemaal zonder druk. 'Ik voel geen druk. Zo ben ik ook, ik ben heel rustig. Voor mij is het geen druk', sloot hij af.

Alles over Feyenoord op VI PRO

Feyenoord heeft een imponerende Champions League-zege geboekt op Benfica. Op VI PRO belichtten we het duel in Lissabon vanuit alle kanten.

Pieter Zwart analyseerde de wedstrijd
Alles over de Champions League-financiën van Feyenoord.
De rapportcijfers van Feyenoord.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer A. Milambo
Meer over A. Milambo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.