Milambo schittert bij Champions League-stunt Feyenoord tegen Benfica

Reacties

Feyenoord heeft woensdagavond voor een stunt gezorgd in de Champions League. De Rotterdammers voetbalden zich mede na een weergaloze eerste helft langs Benfica. Het collectief verdient een pluim, maar Antoni Milambo was met twee treffers de grote uitblinker in Lissabon: 1-3.

Milambo schittert bij Champions League-stunt Feyenoord tegen Benfica
Benfica
Benfica
1 - 3
Feyenoord
Feyenoord

In Lissabon stuurde Brian Priske dezelfde elf spelers de wei in die afgelopen weekend nog met 1-5 van Go Ahead Eagles wonnen. Zij troffen met Vangelis Pavlidis, Fredrik Aursnes en Orkun Kökcü drie spelers met een Eredivisie-verleden, waarvan we de laatste twee genoemden nog maar al te goed van hun tijd in Rotterdam kennen. Er werd afgetrapt nadat I Will Survive, het welkbekende nummer dat ze zowel in De Kuip als in het Estadio da Luz hanteren, had geklonken.

In de openingsfase liet Feyenoord de bal aan Benfica, maar in de eerste de beste tegenstoot was het direct raak. Quinten Timber zag Igor Paixão in een gat duiken, die de bal op zijn beurt panklaar afleverde bij Ayase Ueda. De Japanner zorgde zonder aarzelen voor de openingstreffer, die tot stand kwam op een manier die Priske voorafgaand aan de wedstrijd aanstipte.

Om het nog mooier te maken voor Feyenoord, leek Ueda een kwartier later zelfs de marge te vergroten. Aan de goal van de spits ging echter een overtreding van Jordan Lotomba vooraf, waardoor scheidsrechter Hamit Umut Meler de goal na ingrijpen van de VAR afkeurde. Slechts zeven minuten later mochten de Rotterdammers wel weer juichen. Milambo was het eindstation van een prachtige aanval. De aanvallende middenvelder nam een harde pass van Quinten Timber goed aan, speelde zijn directe tegenstander door de benen en rondde koelbloedig af. Daarmee is hij na Patrick Kluivert de op één na jongste Nederlandse speler ooit die in twee Champions League-wedstrijden op rij tot scoren wist te komen: 0-2. Op slag van rust werd ook een doelpunt van Benfica afgekeurd omdat Kerem Aktürkoglu in buitenspelpositie werd aangespeeld.

Beide ploegen begonnen met dezelfde elf aan de tweede helft, waarin het op en neer ging. Eerst was het Pavlidis die al snel op de benen van Timon Wellenreuther schoot. In de tegenaanval stormde Milambo weer eens met zijn grote passen weg, maar hij vergat de vrijlopende Ibrahim Osman weg te steken. Kort na dat moment leek Feyenoord de wedstrijd te beslissen, maar voor de tweede keer werd een goal afgekeurd. Dit keer was het Gernot Trauner die de bal door Hancko op de paal gekopt zag worden, maar de Oostenrijker stond bij het binnenwerken van de bal in buitenspelpositie.

Bekijk hieronder de treffer op de website van Ziggo Sport door op de tekst te klikken.

Met Thomas Beelen voor Osman wilde Priske meer defensieve zekerheid inbrengen, maar dat pakte al snel anders uit. Na balverlies op het middenveld scoorde Benfica nadat Wellenreuther een bal voor de voeten van Aktürkoglu bokste: 1-2. Diezelfde Wellenreuther was niet veel later de reddende engel nadat hij een kopbal via de lat over zijn goal tikte. Het laatste kwartier van de wedstrijd was een ware slijtageslag voor Feyenoord, dat Lotomba, Ueda en Hugo Bueno noodgedwongen naar de kant haalde. Gelukkig voor de Rotterdammers bleef een echt slotoffensief van de Portugezen uit en werd het zelfs nog mooier. Milambo bekroonde zijn goede spel met zijn tweede treffer van de avond, waardoor de einduitslag 1-3 werd.

Bekijk hieronder de treffer op de website van Ziggo Sport door op de tekst te klikken.

Door deze knappe overwinning boekt Feyenoord alweer de tweede uitzege in de Champions League op rij. Eerder deze campagne werd Girona al met 2-3 verslagen. Feyenoord staat daarom na drie wedstrijden op een knappe zes punten. Daarnaast deelt Nederland een flinke directe tik uit aan Portugal op de coëfficiëntenlijst.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.