Milan en Inter in evenwicht

Vanaf het eerste moment zette Milan de verdediging van Internazionale onder druk. Na bijna vier minuten had de tactiek succes. Leonardo controleerde een voorzet van Francesco Coco prachtig op zijn borst. Uit de voorzet van de Braziliaan trof Oliver Bierhoff de lat. Even later schoot Thomas Helveg net over het doel van Sebastien Frey.

De rol van Clarence Seedorf was in de beginfase uiterst bescheiden. De Nederlander moet haast een stijve nek hebben overgehouden aan alle ballen die Inter lukraak naar voren knalde. Toen Seedorf wel eens een behoorlijke bal kreeg, ging hij bijna in de fout. Zijn terugspeelbal belandde bijna bij een verdwaalde Milan-spits maar Frey redde zijn ploeggenoot.

In de elfde minuut maakte Seedorf zijn fout meer dan goed. Met een slimme steekbal over de verdediging van Milan zette hij Hakan Sükür alleen voor doelman Christian Abbiati. De Turkse spits twijfelde niet en passeerde Abbiati met een prachtige volley. Geheel tegen de verhouding in, maar wel realiteit.

Milan bleef komen en kreeg daar ook alle gelegenheid toe van Inter. Vooral op de rechterkant konden de roodzwarten vrij oprukken. Kansen waren er ook maar Bierhoff en Andrei Sjevtsjenko hadden niet veel geluk in de afronding. De tweede open kans was opnieuw voor Inter. Deze keer ontsnapte Christian Vieri op een pass die achter de Milan-defensie viel. De inzet van Vieri ging voorlangs het doel en Sükür was net te laat om zijn tweede binnen te tikken.

In de rust verving Zvonimir Boban de chronisch geblesseerde Leonardo. Op het gladde veld was Milan in de tweede minder in staat Inter onder druk te zetten. In de tegenaanval bleef Inter voor gevaar zorgen maar Vieri had duidelijk zijn dag niet.

Toen de wedstrijd een beetje aan spanning verloor, viel de gelijkmaker. Bierhoff kreeg even buiten het strafschopgebied alle tijd iets leuks te bedenken. De Duitser liet een slim passje los dat Boban op even slinkse wijze in een doelpunt omtoverde.

Het tweede doelpunt van Inter was een curieuze. Op een meter op 35 van het doel kreeg Inter in de 72ste minuut een vrije trap. Terwijl het muurtje nog niet op afstand stond maakte Abbiati zijn doelgebied vrij van op het veld geworpen sinaasappelen. Luigi di Biagio wachtte echter niet tot iedereen op zijn plek stond en verraste met een daverend schot in de bovenhoek.

In het slotkwartier moest Milan nog een keer aanzetten. De macht en overtuiging leek er niet meer te zijn. Toch viel de gelijkmaker. Uit een voorzet van links van invaller Federico Giunti kopte Bierhoff bij de eerste paal raak.

Veel schieten Milan en Inter niet op met het punt. De achterstand van Milan op koploper AS Roma is inmiddels opgelopen tot twaalf punten. Volgens Milan-trainer Alberto Zaccheroni is nog niets verloren. Maar of veel mensen hem nog zullen geloven, is nog maar de vraag. Inter blijft waar het staat, onderaan de middenmoot.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's