Dankzij een uitstekend eerste half uur heeft AC Milan zaterdagavond overtuigend gewonnen van Venezia. De ploeg van trainer Paulo Fonseca evenaarde een prestatie uit 1958.

AC Milan
4 - 0
Venezia
Venezia

Op 19 oktober 1958, bijna 66 jaar geleden, was het voor het laatst voorgekomen dat Milan vier keer scoorde in het eerste half uur. Destijds was Alessandria het slachtoffer, nu moest Venezia eraan geloven. Al na twee minuten was de ban gebroken in San Siro toen een voorzet van Theo Hernรกndez op knullige wijze een doelpunt opleverde.

Het was de start van een zeer productief half uur, want in de zestiende minuut maakte de van AS Monaco overgenomen Youssouf Fofana het tweede doelpunt namens de thuisclub. Daar bleef het niet bij, want twee strafschoppen zorgden ervoor dat het na 29 minuten 4-0 stond. Christian Pulisic maakte de eerste in de 25ste minuut en vier minuten later schoot Tammy Abraham zijn penalty binnen.

Venezia vreesde misschien even voor een historische vernedering, maar het bleef uiteindelijk 4-0. Sterker, de bezoekers waren nog het dichtst bij een treffer. De VAR stak hier echter een stokje voor. Voor Milan, waar Tijani Reijnders na 64 minuten werd gewisseld, was het een welkome zege. De eerste drie duels leverden namelijk slechts twee punten op.

Dinsdag staat voor AC Milan de volgende wedstrijd op het programma: Liverpool komt dan in de Champions League op bezoek. Een herhaling van de finales van 2005 en 2007. Komende speelronde wachten de Rossoneri in de Serie A ook een topper als het uitduel met Internazionale gepland staat.