Milan grossiert in duels zonder goals, triest record Marseille

Op de laatste speeldag in de groepsfase van dit Champions League konden er nog een aantal records worden bijgeschreven. Voetbal International zet de belangrijkste wapenfeiten op een rij.

Milan grossiert in duels zonder goals, triest record Marseille

● Steaua Boekarest bleef door de 1-0 nederlaag bij Chelsea voor de 23ste keer op rij zonder zege in de Champions League (G7, V16). De Roemenen namen daarmee het negatieve record van Spartak Moskou over, dat tussen 2000 en 2006 in 22 opeenvolgende duels zonder overwinning bleef.

● Op de zesde speeldag van de Champions League werden liefst negen spelers met een rode kaart van het veld gestuurd (vijf op dinsdag en vier op woensdag). Dat was in de historie van het miljoenentoernooi nog niet eerder gebeurd.

● Olympique Marseille bleef door de nederlaag tegen Borussia Dortmund (1-2) ook in zijn zesde groepswedstrijd zonder enkel punt. Daarmee is de club de eerste Franse club die de groepsfase afsluit met zes nederlagen. Marseille is de zestiende club in de CL-historie die zes keer op rij verliest in de poulefase.

● AC Milan speelde woensdagavond doelpuntloos gelijk tegen Ajax. Het was alweer de 21ste 0-0 in de CL-historie van de Rossoneri. Daarmee is de club nu alleen koploper. Tot vóór woensdag moesten de Italianen hun koppositie op die ranglijst delen met Manchester United (twintig doelpuntloze duels).

● Zenit Sint-Petersburg kwalificeerde zich met zes punten uit zes duels voor de achtste finales van de Champions League. De Russen hebben daarmee een primeur: nooit eerder lukte het een ploeg zich met zo weinig punten te plaatsen voor de knockout-fase van het miljoenentoernooi. Zenit won één van zijn zes groepsduels (bij FC Porto, 0-1), speelde drie keer gelijk en leed twee nederlagen.

● Ook Napoli had een primeur: sinds de poulefase uit 32 clubs bestaat is het de eerste club die zich ondanks twaalf punten uit zes groepswedstrijden toch niet kwalificeert voor de achtste finales van het toernooi. Napoli won vier van zijn zes duels en leed twee nederlagen, maar moest vanwege een mindere onderlinge balans met Arsenal en Borussia Dortmund genoegen nemen met een vervolg in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen