Milan kan dubbel vergeten, rood voor Van Bommel

AC Milan is in de halve finale van de Coppa Italia uitgeschakeld door Palermo. Na het 2-2 gelijkspel in de eerste wedstrijd verloren de Milanezen in het uitduel met 2-1. Een negatieve hoofdrol bij de ploeg die zich zaterdag tot kampioen van Italië kroonde, was er voor Mark van Bommel (foto). De Oranje-international moest met een rode kaart vroegtijdig naar de kleedkamer.

Het eerste doelpunt viel pas na ruim een uur spelen. Giulio Migliaccio maakte de opgave voor Milan, dat met een B-ploeg maar wel met Van Bommel en Clarence Seedorf in de basis startte, een stuk moeilijker.

Een actie van Mark van Bommel was aanleiding voor een grotere achterstand. De arbiter van dienst bestrafte een overtreding van de Nederlander op de doorgebroken Josip Ilisic met een rode kaart én een strafschop. Cesare Bovo benutte het buitenkansje.

Lang duurde de vreugde van Bovo niet. De doelpuntenmaker mocht een minuut na zijn treffer eveneens met rood naar de kant voor natrappen. In de slotfase leek Zlatan Ibrahimovic, hij begon op de bank, de spanning terug terug te brengen. Zijn poging ging op miraculeuze wijze via beide palen niet in het doel. In de slotfase scoorde de Zweed alsnog. Maar dat doelpunt kwam te laat om een verlenging af te dwingen.

In de finale wacht Palermo een treffen met AS Roma of Internazionale. Die ploegen vechten woensdag om de laatste finaleplaats.

Voor AC Milan is de uitschakeling een hard gelag. Zaterdag werd de achttiende landstitel veroverd, maar nog nooit in de clubhistorie won Milan de 'dubbel'. Die unieke prestatie blijft dus ook dit seizoen uit. Foto: VI Images