Milan: 'PSV verdiende geen 2-0 nederlaag'

AC Milan mag dan met één been in de finale staan na de zege op PSV, de rossoneri praten vol ontzag over de Eindhovense opponent. 'PSV verdiende geen 2-0 nederlaag.'

Coach Carlo Ancelotti was zeer tevreden maar bekende dat PSV zijn ploeg flink onder druk had gezet. 'Op dit niveau moet je verwachten dat je lijdt zoals wij hebben gedaan. PSV is een goede ploeg. In de eerste helft speelden wij goed, misschien wel ons beste voetbal van het seizoen, maar in de tweede helft niet. Na de rust waren we teveel gefocust op verdedigen en op counteraanvallen.'

'Spelen tegen PSV is een kwestie van ritme. Ze hebben niet veel dynamische spelers, maar toen ze het tempo in de wedstrijd naar beneden haalden, kregen wij wel aardig wat problemen. Gelukkig hebben we een goed resultaat aan het duel overgehouden.'

'Qua kwaliteit is er geen twijfel over mogelijk dat Milan superieur is, maar in dit soort wedstrijden telt ervaring ook, evenals moed en karakter. Hun optreden verdiende geen 2-0 nederlaag, maar wij doen 't er mee.'

Ancelotti weet dat een plaats in de finale heel dicht bij is. 'We hebben de taart gebakken, nu moeten we er nog wat slagroom op doen. Maar we moeten niet te veel zelfvertrouwen hebben, want de return zal niet makkelijk worden. Voor de terugwedstrijd moeten we nog wel zien op te lossen wat ons vandaag in de problemen bracht.'

'Ik ben zeer tevreden en heel moe', verzuchtte Andrei Sjevtsjenko. 'We hebben een uiterst moeilijke wedstrijd gespeeld, het is lastig om negentig minuten te blijven rennen. In de laatste tien minuten zat ik er helemaal doorheen.'

'PSV is een lastige ploeg om tegen te spelen. Ze spelen in laag tempo, maar controleren het balbezit, ze geven hem niet snel weg. Milan heeft tactisch juist gespeeld, we hebben geprofiteerd van de counter en we zijn erin geslaagd een goal te maken. En het doelpunt van Tomasson is zeer belangrijk.'

Clarence Seedorf, die halverwege de tweede helft naar de kant moest, sprak eveneens met respect over PSV. 'Zonder geluk kom je nergens in deze sport. Wij creëerden een hoop kansen, hadden er vele in de eerste helft, maar zij speelden goed en deden het zelfs beter na rust. Ze hebben laten zien dat ze kunnen voetballen.'

En ook Jon Dahl Tomasson, die vlak voor tijd de 2-0 binnenprikte, verklaarde dat Milan het moeilijk had gehad. 'PSV speelde een geweldige wedstrijd. Wij waren niet zo goed als we kunnen zijn, maar Italiaanse ploegen hebben altijd problemen met Nederlandse tegenstanders. Dat zag je twee jaar geleden ook toen wij tegen Ajax speelden. We klopten ze, maar we ploeterden wel tegen ze.'