Milan rekent in tien minuten af met Deportivo

AC Milan lijkt niets meer te kunnen gebeuren na het eerste treffen met Deportivo La Coruña. Een dolle fase van nog geen tien minuten die net voor rust begon en vlak erna eindigde, bleek afdoende om Depor op een haast onoverkomelijke achterstand te zetten: 4-1.

Voor aanvang waren de Spanjaarden nog hoopvol gestemd. 'We hebben nog nooit in het San Siro verloren', wees coach Javier Irureta zelfverzekerd naar de statistieken die bewezen dat zijn ploeg in de laatste jaren een keer had gewonnen (1-2) en een keer had gelijkgespeeld (1-1) in Milaan.

Deportivo speelde daarnaar. De bezoekers verstopten zich niet en kwamen zelfs al na elf minuten op voorsprong na een enorme dekkingsfout in de Milanese defensie. Joan Capdevila had na een hoekschop alle tijd om de bal voor te geven, waarna Walter Pandiani vrij vanaf de elfmeter kon inlopen, om met een harde kopbal Dida te verschalken. Dat geen van de zes rossoneri die in de buurt van de Uruguayaanse aanvaller stonden ook maar de moeite nam hem te dekken, zegt voldoende over de grootte van de verdedigende flater.

De 1-0 voorsprong van Deportivo legde wel de basis voor een zeer onderhoudende wedstrijd, want Milan trok volop ten aanval, waardoor de ploeg van Irureta via met name Juan Valerón de ruimte kreeg. De meeste kansen waren echter voor de thuisploeg, die vlak voor rust de verdiende beloning kreeg: 1-1. Cafú gaf voor, waarna Kaká (foto) de bal op zijn linker bovenbeen controleerde en met zijn rechter uithaalde.

Na rust besliste Milan binnen acht minuten het duel. Eerst soleerde Andrei Sjevtsjenko langs drie verdedigers (2-0), waarna Kaká vanaf zeventien meter raak schoot (3-0) en Andrea Pirlo een vrije trap simpel in een bovenhoek krulde (4-0).

On-Italiaans hield de ploeg van coach Carlo Ancelotti het duel open. Milan bleef de aanval zoeken, op zoek naar een nog grotere score. Bijna kreeg het daar de rekening voor gepresenteerd, want Deportivo kreeg nog een handvol goede kansen. Met name Pandiani bleef in gebreke met drie levensgrote kopkansen.

Door Pandiani's missers lijkt Deportivo voor een onmogelijke opgave te staan, zeker gezien de statistieken, want Milan verloor nog nooit in A Coruña. Sterker, het won twee keer en kreeg geen goal tegen: 0-1 en 0-4.