Miljardair haalt Djalminha naar Oostenrijk

Stefan Effenberg wilde niet, maar het lukte Austria Wien wel om Djalminha en Julio César vast te leggen. Vlak voor de transfermarkt zaterdagnacht sloot, slaagde de ambiteuze Oostenrijkse club erin beide Brazilianen te huren van hun Spaanse werkgevers.

Miljardair haalt Djalminha naar Oostenrijk

'Het was niet eenvoudig deze spelers te overtuigen', illustreert technisch directeur Peter Svetits hoe de onderhandelingen met Djalminha en Julio César waren verlopen. Maar nadat de twee Brazilianen zich realiseerden wie de voorzitter van Austria Wien is, durfden ze de overstap wel aan.

Club-president en miljardair Frank Stonach heeft immers de ambities om met Austria de Champions League te halen, en kijkt niet op een euro. Svetits: 'De naam Stronach heeft de doorslag gegeven. Hij staat voor continuïteit, en natuurlijk ook voor geld. In Spanje verdienden ze goed, en ook bij ons zullen ze goed verdienen.' Austria huurt het tweetal voor een seizoen met een optie om de verbintenissen met beiden te verlengen.

Djalminha komt bij Deportivo La Coruña al maanden niet meer aan spelen toe. Drie seizoenen geleden leidde hij de Galiciërs nog naar de Spaanse titel en riep de Spaanse pers hem uit tot Speler van het Jaar. Maar zijn opvliegende karakter zorgde ervoor dat zijn relatie met coach Javier Irureta ernstig is bekoeld. Zeker na afgelopen voorjaar, toen hij in mei de trainer trakteerde op een kopstoot. Ook voor de Braziliaanse selectie kwam hij sindsdien niet meer in actie. In totaal speelde de 31-jarige aanvallende middenvelder veertien interlands.

Julio César wordt gehuurd van Real Madrid, waarvoor hij in de laatste vier seizoenen amper speelde. De laatste twee jaargangen werd de 24-jarige centrale verdediger zelfs verhuurd aan Real Sociedad en Benfica.

Bekijk hier al onze video's