Milosevic debuteert en neemt afscheid na 101 interlands

Savo Milosevic neemt over twee weken afscheid als international. De ervaren spits debuteert in het shirt van Servië, na eerder Servië-Montenegro en Joegoslavië te hebben vertegenwoordigd.

Milosevic debuteert en neemt afscheid na 101 interlands

Milosevic speelde in totaal 101 interlands met de twee laatste landen. Hij maakte 35 doelpunten, kwam in actie tijdens de WK's van 1998 en 2006 en het EK van 2000. Tijdens het toernooi in Nederland en België was hij gedeeld topscorer met Patrick Kluivert.

Sinds Servië na het WK van 2006 als zelfstandig voetballand verder ging, voetbalde Milosevic niet meer voor zijn land. Toch besloot de nationale voetbalbond (FSS) tot een eerbetoon voor de inmiddels 35-jarige aanvaller, die afgelopen zondag de Russische titel veroverde met Rubin Kazan.

'Milosevic is een uitzonderlijke speler en een buitengewoon mens, daarom verdient hij een afscheidsduel, dat hij krijgt met de wedstrijd tegen Bulgarije', luidde een bondsverklaring. 'Hij is een leider geweest en zijn passie is een steunpilaar geweest onder de sfeer in de kleedkamer.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen