Minieme zege AZ op verrassend Kayserispor

AZ gaat met een minieme 3-2 voorsprong op bezoek bij Kayserispor en daar heeft de ploeg van coach Louis van Gaal niet over te klagen, want de Turken deden amper onder voor de Alkmaarders.

In het DSB stadion was het een uitermate boeiend duel tussen twee ploegen die vol op de aanval speelden. AZ bleek daarin net iets beter, getuige de 3-2 eindstand. Uitgezonderd de slotfase, waarin AZ opmerkelijk fitter oogde en erg dicht bij een vierde treffer was, zat er nauwelijks licht tussen beide elftallen.

AZ kende nog wel een droomstart. Al na zeven minuten stond er een 1-0 voorsprong op het scorebord na een benutte strafschop van Danny Koevermans. Die penalty had hij te danken aan een makkelijke valpartij van Shota Arveladze. Kayserispor werkte die achterstand halverwege de eerste helft weg toen Bülent Bolukbasi in buitenspelpositie een rebound raak schoot.

Rogier Molhoek zorgde voor een nieuwe Alkmaarse voorsprong, door in de 33ste minuut binnen te koppen na een vrije trap van Stijn Schaars. En ondanks het gevaar dat het Turkse aanvalsduo Unal-Akagündüz stichtte, was het AZ dat in de 64ste minuut opnieuw scoorde. Moussa Dembele kopte een diepe pass van Barry Opdam voor de voeten van Arveladze, die beheerst de 3-1 aantekende.

Maar het laatste woord bleek voor Kayserispor. De Turken kopieerden de 3-1 van Arveladze, zij het dat Iglesias teruglegde op Ragip, waarna deze de 3-2 vanaf zestien meter scoorde. AZ kreeg in het laatste kwart nog wel kansen, waarvan de grootste voor Schaars (hij miste van dichtbij voor open doel), maar de 4-2 kwam er niet.