Minimaal verschil tussen Chelsea en Liverpool

Chelsea verdedigt volgende dinsdag een minieme 1-0 voorsprong als het te gast is op Anfield. In de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League speelde Liverpool te fantasieloos om het Chelsea moeilijk te maken.

Minimaal verschil tussen Chelsea en Liverpool

Liverpool begon nog wel sterk aan de krachtmeting op Stamford Bridge. The Reds trokken in de eerste minuten het initiatief naar zich toe, maar dat veranderde direct na de eerste kans voor Chelsea. Frank Lampard schoot van dichtbij op het lichaam van Liverpool-goalie José Manuel Reina. Het was het sein voor meer activiteiten van de zijde van de thuisclub.

Chelsea profiteerde een aantal keren van slordig balverlies bij Liverpool. Bij een van de uitbraken die het gevolg was, blunderde Didier Drogba door onnauwkeurig te passen naar de geheel vrijstaande Joe Cole. Een paar minuten later lukte dezelfde combinatie wél en was het 1-0. Drogba brak sterk door op rechts en diens voorzet werd door Cole bij de eerste paal binnen gegleden. Pas in de tweede helft beet Liverpool weer wat meer van zich af. Het inbrengen van Peter Crouch in plaats van de teleurstellend spelende Craig Bellamy kwam het spel van de gasten ten goede. Dirk Kuijt kopte een keer net over de lat en de verrassend in de basis begonnen Boudewijn Zenden brak een aantal keren gevaarlijk door op de linkerflank.

De gelijkmaker bleef uit omdat Liverpool te weinig raffinement toonde. Doordat Steven Gerrard niet echt in de wedstrijd zat, moesten de ideeën komen van Xabi Alonso. De Spanjaard werd echter niet altijd begrepen door zijn ploeggenoten.

Wat restte was een slotfase met veel strijd en veel kleine overtredingen op het middenveld. Chelsea had nog de beste kans op een doelpunt. Na verlengen van Drogba nam Lampard de bal in een keer op zijn slof. De fraaie volley werd door doelman Reina keurig onschadelijk gemaakt.

Bekijk hier al onze video's