Mitchel Bakker presteert met gouden invalbeurt iets unieks in zijn carrière

Reacties

Lille heeft dankzij een winnende goal van Mitchel Bakker drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Toulouse: 2-1. Voor linksback Bakker betekende het de eerste keer in zijn loopbaan dat hij matchwinner werd.

Mitchel Bakker presteert met gouden invalbeurt iets unieks in zijn carrière
© Pro Shots
Lille
Lille
2 - 1
Toulouse
Toulouse

Bakker begon zaterdag nog op de bank, vanwaar hij beide ploegen een keer zag scoren. Toulouse was in de eerste helft op voorsprong gekomen via Zakaria Aboukhlal (oud-AZ); na een assist van voormalig Heerenveen-smaakmaker Osame Sahraoui verzorgde Angel Gomes tien minuten in de tweede helft de gelijkmaker.

Bij de 1-1 tussenstand kwam Bakker na 67 minuten in de ploeg voor Gabriel Gudmundsson, die we nog kennen van zijn tijd bij FC Groningen. Vijf minuten na zijn entree liep Bakker juichend over het veld. De Nederlander werd diep gestuurd door de zeventienjarige Ayyoub Bouaddi en bleef bijzonder rustig in de afwerking, door te scoren met een wippertje.

De grensrechter verpeste het eerste feestje van Bakker, door te vlaggen voor buitenspel. De VAR zag echter dat daar geen sprake van was en dus kon de vleugelverdediger nóg eens gefeliciteerd worden door zijn ploeggenoten.

In de laatste twintig minuten werd niet meer gescoord en zo mocht Bakker zichzelf matchwinner noemen. Zijn goal van zaterdagavond betekende zijn zevende treffer in het betaalde voetbal: hij was eerder vijf keer trefzeker namens Bayer Leverkusen en een keer namens Atalanta. Die goals waren niet direct goed geweest voor de drie punten, maar deze dus wel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.