Modric schrijft geschiedenis bij Real Madrid

Reacties

Luka Modric heeft woensdagavond geschiedenis geschreven als speler van Real Madrid. De Kroaat viel in tijdens de wedstrijd om de Europese Super Cup, kreeg de aanvoerdersband om en mocht de prijs vervolgens omhooghouden na de 2-0 overwinning in Warschau. Voor Modric was het zijn 27ste prijs als speler van Real Madrid, een record.

Modric schrijft geschiedenis bij Real Madrid
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

De recordprijs had dus een speciaal tintje, want het was voor het eerst dat Modric als aanvoerder van Real Madrid het zilverwerk als eerste omhoog mocht houden. De 38-jarige middenvelder won de Europese Super Cup voor alweer de vijfde keer in zijn carrière.

Daarnaast won hij met Real Madrid de Champions League zesmaal, werd hij viermaal kampioen van Spanje, won hij de Copa del Rey (2) en Spaanse Super Cup (5) meerdere keren en was hij vijfmaal succesvol met Real Madrid op het WK voor clubs. Modric kon het record in zijn eentje pakken, omdat voormalig mederecordhouder Nacho deze zomer vertrok bij Real Madrid. De Spaanse centrumverdediger won 26 prijzen in zijn tijd bij Real Madrid.

Na de seizoensopener kan voor Real Madrid de blik nu ook op La Liga. Komende zondag wordt de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld, uit tegen Real Mallorca.

Real Mallorca
Real Mallorca
1 - 1
Real Madrid
Real Madrid
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.