Moeizame bekersuccessen Feyenoord en Sparta

Feyenoord bereikte zonder te overtuigen de vierde bekerronde, waarvoor Sparta Rotterdam zich na penalty's plaatste. Jong De Graafschap stuntte tegen FC Zwolle.

Moeizame bekersuccessen Feyenoord en Sparta

Feyenoord-FC Den Bosch 2-0 Feyenoord had een overwicht in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch, zonder dat het in de score tot uitdrukking kwam. Georgino Wijnaldum mocht dat zichzelf aanrekenen, terwijl Stefan Babovic de pech had dat zijn vrije trap op de paal belandde.

Voor Feyenoord had het missen van de kansen geen gevolgen. De Rotterdammers leidden vanaf de 24ste minuut dankzij de attente André Bahia. De verdediger tikte de bal in het Brabantse doel nadat de poging van Ron Vlaar op FC Den Bosch-keeper Brahim Zaari was gestrand. Pas in de laatste minuut werd het eenzijdige duel beslist door Babovic, die raak kopte op een voorzet van El Ahmadi. Deze trok de bal vanachter het standbeen voor.

Sparta Rotterdam-VVV-Venlo 1-1, Sparta wnsSparta Rotterdam heeft de successen in de Eredivisie een vervolg gegeven in de strijd om de KNVB-beker. De ploeg van trainer Frans Adelaar bereikte de vierde ronde ten koste van VVV-Venlo, dat na strafschoppen ten onder ging op Het Kasteel.

Sandro Calabro, die later uitviel met een neusblessure, bracht de Limburgse gasten nog wel op voorsprong. Sparta kwam acht minuten voor rust via Kevin Strootman langszij. Ondanks de nodige kansen voor beide ploegen waren er strafschoppen nodig om een winnaar aan te wijzen. De misser van Ken Leemans bleek in de penaltyreeks doorslaggevend, doordat Sparta geen fout maakte van elf meter. Ayodele Adeleye benutte de laatste strafschop en schoot daarmee Sparta een ronde verder.

Go Ahead Eagles-FC Emmen 4-2 (2-2), nvReza Ghoochannejhad, die afgelopen seizoen nog speelde voor FC Emmen, bracht Go Ahead Eagles al na acht minuten op het goede spoor. Ondanks de tweede Deventer treffer van Halil Colak sleepte FC Emmen een verlenging uit het vuur. De door Milan Malenovic ingezette inhaalrace bleek echter niet van waarde, want in de eerste verlenging nam Go Ahead opnieuw een voorsprong die dit keer niet werd weggegeven.

Jong De Graafschap-FC Zwolle 1-0 (0-0), nvFC Zwolle verslikte zich in de beloftes van De Graafschap. De ploeg van trainer Jan Everse kwam voor rust niet verder dan een schot van Cecilio Lopes op de lat. In de tweede helft herstelde de Eerstedivisionist zich. Keeper Mustafa Amezrine bleek een te grote sta-in-de-weg te zijn voor de Zwolse formatie, die in de verlengingen ten onder ging. Tim Keurentjes was de matchwinner voor de Doetinchemse beloftes.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's