Momentenspits Eduardo goud waard voor Arsenal

Arsenal heeft optimaal geprofiteerd van de uitglijder van Manchester United. Zonder enige franje en uiterst doeltreffend wonnen de Londenaren bij Everton, dat op meer rekende (1-4).

Momentenspits Eduardo goud waard voor Arsenal

Arsenal had in de eerste helft niets in te brengen op Goodison Park. De nummer twee van de Premier League oogde bleekjes en werd door Everton op alle fronten overklast. Dat de thuisploeg met een voorsprong ging rusten, was dan ook logisch.

Tim Cahill opende de score. De Australische middenvelder werkte de bal van dichtbij met een karatetrap over de doellijn. Arsenal was aanvallend tot niets in staat. De B-keuze voorin - Eduardo da Silva en Nicklas Bendtner - creëerden niets en werden niet goed bediend.

Dat veranderde na de pauze. Vanuit het niets boog de Kroatische international Eduardo de stand om in Arsenals voordeel. Twee keer bleek hij slim en ijskoud, beide malen met zijn favoriete linkerbeen. Het waren pas zijn eerste twee goals dit seizoen in de Premier League.

Met Emmanuel Adebayor en Tomas Rosicky als invallers, liepen The Gunners met de hulp van Everton uit naar een geflatteerde zege. Adebayor rondde af na kinderlijk gepruts achterin en Rosicky schoot in blessuretijd verdekt raak in de korte hoek. Beide teams eindigden met tien man. Bendtner (geelrood) en Mikel Arteta (rood) werden uit het veld gestuurd.

Arsenal heeft de koppositie nu weer in handen. De ploeg van Arsène Wenger, die Robin van Persie spaarde, heeft twee punten meer dan Manchester United. Everton blijft zesde.

Bekijk hier al onze video's