Mongoolse club doet gooi naar slechtste seizoenstart in historie profvoetbal

Reacties

Het Mongoolse Tuv Azarganuud moet er duidelijk nog even inkomen dit seizoen. De fans hebben tot op heden nog niet veel reden gehad om te juichen. Hun ploeg staat na negen duels met nul punten onderaan en heeft een doelsaldo van -109.

Mongoolse club doet gooi naar slechtste seizoenstart in historie profvoetbal
© Screenshot
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Vorig jaar was Tuv Azarganuud nog de trotse nummer vijf van het hoogste niveau in Mongolië. Maar deze zomer sloegen de financiële problemen toe. Ze verloren vrijwel al hun spelers van het eerste elftal en vullen de gaten nu op met jeugdspelers en transfervrije spelers van lagere niveaus.

Het lukte de coach tot op heden nog niet om daar een hecht team van te smeden. Tuv won nog geen van de negen gespeelde competitiewedstrijden. Het kwam zelf pas 2 keer tot scoren en kreeg er liefst 111 tegen. De grootste nederlaag was met 0-21 tegen Deren. Maar ook het duel met Brera Ilch, dat ook nog eens met tien man stond na een rode kaart, pakte ongelukkig uit. Dat duel eindigde in de 1-20.

De beste prestatie was de 0-4 nederlaag tegen Khangarid. Erg knap natuurlijk, ware het niet dat Tuv de wedstrijd heeft opgegeven door een spelerstekort, waardoor er 0-4 is ingevuld. Flink werk aan de winkel dus voor Tuv!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.