Monsterscore Liverpool, FC Porto koploper

Liverpool heeft zijn eerste zege behaald. En hoe. Met recordcijfers en met Ryan Babel als succesvolle invaller, klopten de Engelsen Besiktas. Bij FC Porto-Olympique Marseille straalde de solist Tarik Sektioui.

Monsterscore Liverpool, FC Porto koploper

Liverpool-Besiktas 8-0
Liverpool moest winnen en voldeed uitstekend aan de opdracht. De verliezend finalist van vorig seizoen zette de grootste zege ooit in de Champions League op zijn naam door Besiktas weg te spelen.

De Turken hadden geen antwoord op het spel van de Engelsen. Peter Crouch was te lang om af te stoppen en scoorde met de voet en het hoofd. Yossi Benayoun lette veel beter op dan zijn tegenstander en maakte er drie, waarvan twee uit de rebound. Steven Gerrard pikte eveneens zijn goaltje mee.

Ryan Babel kende een prima invalbeurt. In het kleine half uur dat hij speelde scoorde de ex-Ajacied twee keer. Zijn eerste was wonderschoon. Achter het standbeen langs werkte hij de bal in het net. Die daarna was heel gelukkig. Een Besiktas-verdediger schoot tegen hem aan, waarna de bal opnieuw het doel inging.

FC Porto-Olympique Marseille 2-1
Porto deed uitstekende zaken door koploper Marseille te verslaan. In Oporto maakte Tarik Sektioui een van de mooiste goals uit zijn carrière. De Marokkaan stoof op volle snelheid en scharend langs drie man, passeerde vervolgens ook doelman Steve Mandanda en werkte de bal in het lege doel.

Direct na rust kwam L'OM, waar Boudewijn Zenden niet van de bank kwam, langszij. Mamadou Niang kopte hard de 1-1 binnen. De Portugezen pakten alsnog de punten dankzij een doelpunt van Lisandro López. Waar hij eerst op de lat kopte, mikte hij even later met hoofd wel loepzuiver raak.

Porto is na vier wedstrijden de nieuwe nummer één in Groep A van de Champions League. Marseille volgt op één punt. Liverpool klom naar drie, maar moet een gat van twee punten goedmaken op de Fransen om niet uit de Champions League te raken. Een plek in het UEFA Cup-toernooi lijkt het hoogst haalbare voor Besiktas.

Bekijk hier al onze video's