Moukoko wil weg door 'valse beloftes': 'Dortmund maakt een fout'

Reacties

Youssoufa Moukoko gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat heeft zijn zaakwaarnemer kenbaar gemaakt aan transferjournalist Fabrizio Romano.

Moukoko wil weg door 'valse beloftes': 'Dortmund maakt een fout'
© Pro Shots

De negentienjarige Moukoko staat al jarenlang te boek als een wonderkind, maar is bij Borussia Dortmund nooit tot volle wasdom gekomen. In 76 Bundesliga-duels kwam hij tot zeventien doelpunten voor BVB.

Volgens zaakwaarnemer Patrick Williams heeft het alles te maken met hoe hij in Dortmund (niet) gebruikt wordt. 'Youssoufa heeft een enorm potentieel, dat hij vorig seizoen helaas niet kon laten zien. Ik denk dat het feit dat hij vijf doelpunten maakte in 613 minuten alles zegt over zijn kwaliteit. Weinig spelers in de Bundesliga hebben zo'n snelheid. Youssoufa werd veel beloofd voordat hij tekende, maar dat werd niet waargemaakt. Hij was altijd alleen geïnteresseerd in spelen en in zijn ontwikkeling - niet in iets anders zoals de media altijd beweerden.'

'Ik zeg dat BVB een fout maakt door Youssoufa zo weg te geven', vervolgt Williams zijn betoog. 'Met zo weinig speeltijd weet iedereen dat Youssoufa's marktwaarde laag zal zijn en Dortmund kan daardoor niet veel verwachten. Het is geen geheim dat er genoeg clubs zijn die geloven in de kwaliteiten van Youssoufa en hem in hun team willen hebben. Nu kijken we naar clubs uit Engeland, Spanje en Frankrijk. Als het om het geld was gegaan, had hij andere lucratieve aanbiedingen kunnen accepteren waar hij meer dan drie keer zoveel had kunnen verdienen.'

Moukoko, geboren in Yaoundé, de hoofdstad van Kameroen, heeft nog een contract tot medio 2026 in Dortmund. De club van trainer Nuri Sahin haalde met VfB Stuttgart-topscorer Serhou Guirassy deze zomer een nieuwe aanvaller binnen.

Spelersprofiel

Y. Moukoko


Geboortedatum:
20 november 2004
Leeftijd:
19
Geboorteplaats:
Yaoundé
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,79 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
OGC Nice
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.