José Mourinho is er niet in geslaagd om Fenerbahçe richting de Champions League te leiden. De Turkse grootmacht sneuvelde in het voorportaal van het miljardenbal tegen Lille. Een handsbal van Jayden Oosterwolde zorgde voor de beslissing in de spannende strijd.

nv
1 - 1
Lille
Lille

Lille had de heenwedstrijd met 2-1 gewonnen en dacht lange tijd dat dit voldoende zou zijn om de play-offronde van de Champions League te bereiken. De return in Istanbul stevende immers op een doelpuntloos gelijkspel af. In de blessuretijd viel echter toch de 1-0: Edin Dzeko verlengde een verre inworp en Bafodé Diakité maakte een eigen doelpunt.

De wedstrijd kreeg hierdoor een verlenging, waarin Lille met tien man kwam te staan. Aissa Mandi kreeg een directe rode kaart na een overtreding met een te hoog opgeheven been. De zenuwen namen daarmee toe voor de bezoekers, die aan het einde van de rit evenwel met een grote glimlach van het veld afstapten.

Op het moment dat de wedstrijd op een strafschoppenserie leek af te stevenen, maakte Oosterwolde ongelukkig hands in zijn eigen strafschopgebied. Dat werd geconstateerd door de VAR en dus kreeg Lille een strafschop. Jonathan David bleef koel en schoot Lille, met voormalig Heerenveen-smaakmaker Osame Sahraoui als invaller, naar de volgende ronde. Voor Fenerbahçe wacht Europa League-voetbal.