Mourinho dreigt B-team naar Barça te sturen

Zoals verwacht voerde José Mourinho weer eens zijn act op van slechte verliezer. Want de 2-1 nederlaag die Chelsea leed tegen Barcelona was alleen maar de schuld van Lionel Messi, die door zijn theatrale gedrag Asier Del Horno een rode kaart had aangesmeerd. Aldus Mourinho.

Mourinho dreigt B-team naar Barça te sturen

'Was het een rode kaart?', was het eerste wat Mourinho wilde weten van de aanwezige journalisten. Hijzelf wist het antwoord natuurlijk al. 'Jullie hebben het ook gezien. Schrijf erover, want als ik er iets over zeg, word ik geschorst', wees de Portugese trainer naar de straf die de UEFA hem vorig seizoen oplegde na de suggestie dat scheidsrechter Anders Frisk zich had laten inpakken door Frank Rijkaard.

'Kunnen we Messi schorsen voor dat theater? Barcelona is een heel culturele stad, een stad waar ze alles weten van theater. Natuurlijk is het geen rode kaart. Dat joch is niet alleen een goede speler, maar hij lokt ook het contact met Del Horno uit en daarom geeft de scheidsrechter rood', gaf Mourinho zijn visie op de faliekant mislukte tackle van de Spaanse linksback.

'Tot dat moment was het een wedstrijd. Daarna was het geen puur duel meer. Het veranderde alles. Je kunt geen pressie meer spelen, geen dubbele dekking op de vleugels geven, niet ver van het doel verdedigen. In feite moet je dan worstelen.' En: 'Met elf tegen elf hebben we hen vorig seizoen verslagen. En in Barcelona stonden we met 1-0 voor toen we nog met elf tegen elf speelden, maar met tien tegen elf was dat moeilijker', voerde hij de 2-1 nederlaag van vorig jaar in Camp Nou op, die tot stand kwam na een rode kaart van Didier Drogba.

Mourinho herinnerde ook nog aan de schorsing die Mickaël Essien kreeg opgelegd nadat de UEFA beelden had gezien van diens tackle op Liverpools Dietmar Hamann. 'Kunnen we Messi schorsen vanwege acteren? Laten jullie dat tweehonderd keer zien om de UEFA onder druk te zetten? Kunnen we de rode kaart van Del Horno laten intrekken?'

En nog een laatste vraag van de coach, die zich blijkbaar opnieuw heel erg benadeeld voelde door een scheidsrechterlijke beslissing. 'Kunnen jullie hier een antwoord op geven: is het voor ons de moeite waard om naar Barcelona te gaan, want als dat niet het geval is, zal ik mijn B-ploeg sturen en mijn belangrijkste spelers thuislaten, zodat die zich kunnen concentreren op de competitie en de FA Cup.'

Bekijk hier al onze video's