Mourinho eist rol in nachtmerrie achttienjarige Benfica-doelman op

Reacties

Manchester United-manager José Mourinho en Nemanja Matic hebben Benfica-doelman Mile Svilar een hart onder de riem gestoken. Tegelijkertijd bewezen de twee na afloop dat topsport bikkelhard is. De beslissende fout (0-1) van de achttienjarige debutant was volgens het duo namelijk niet enkel toeval.

Mourinho eist rol in nachtmerrie achttienjarige Benfica-doelman op

Svilar was met zijn achttien jaar en 52 dagen de jongste doelman ooit in de Champions League. De Belg nam de titel over van Iker Casillas en de bijzondere avond verloor voor hem alle glans door zijn fatale fout in de 64ste minuut. De tiener liep met de bal in handen over de eigen doellijn bij een vrije trap van Marcus Rashford.

Matic vertelde dat het de bedoeling van United was om dat soort hachelijke momenten te creëren. 'De manager vroeg ons te schieten en veel voorzetten te geven, omdat de keeper nog jong is en voor het eerst speelde op dit niveau. Het hoort bij voetbal en ik weet dat hij een goede doelman is en wens hem het beste voor de toekomst', aldus de Serviër, die tussen 2011 en 2014 bij Benfica onder contract stond.

Mourinho deed niet moeilijk over zijn instructies bij zijn analyse voor de camera van BT Sport: 'Ik wist dat hij een goede doelman was, dat heb ik de spelers ook verteld. Maar we hadden een soort van strategie. Zeker bij standaardsituaties wilden we het oncomfortabel maken voor hem, met veel spelers in zijn buurt bij corners zodat hij niet kon uitkomen. Hij nam veel risico, iets dat alleen toppers doen. Het zat hem niet mee bij die goal.'

Mooi! Romelu Lukaku troost Mile Svilar (18). De Benfica-doelman beleefde een rampzalig Champions League-debuut met een blunder tegen Manchester United.

Een bericht gedeeld door Voetbal International (@voetbalinternational.nl) op

De Portugees maakte zich geen moment grote zorgen over het resultaat tegen zijn oude club. 'We wisten dat Benfica het niet negentig minuten kon volhouden om veel druk te geven', was de uitleg van Mourinho, die een vergelijking maakte met de Premier League-topper van afgelopen zaterdag. Toen kreeg de United-manager na de 0-0 tegen Liverpool veel kritiek vanwege het defensieve spel van zijn ploeg.

Mourinho: 'Het geweldige defensieve werk dat Liverpool verrichtte tegen ons, dat kan Benfica niet een hele wedstrijd uitvoeren. Zonder die druk, wisten we dat de goal zou vallen. We zetten iets aan en met onze kwaliteit en iets meer scherpte hadden we de wedstrijd nog eerder kunnen killen.'

Marcus Rashford viel uit met knieklachten. Mourinho vertelde dat nog niet bekend is hoe ernstig de schade is.

VI's Süleyman Öztürk blikt terug op de Champions League-avond, met speciale aandacht voor Kevin Strootman.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.