Mourinho en Capello zijn kritisch op Europese titelhouder Italië

Reacties

Italië sloot de voorbereiding op het komende EK af met een magere zege op Bosnië-Herzegovina en bondscoach Luciano Spalletti zag dan ook dat zijn team niet op de volle honderd procent zit. Vanuit de Italiaanse media valt het nog mee met de kritiek, maar José Mourinho was in zijn rol als analyticus wel duidelijk: dit Italië gaat zijn Europese titel niet prolongeren.

Mourinho en Capello zijn kritisch op Europese titelhouder Italië
© Pro Shots
Italië
Italië
1 - 0
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina

Op 15 juni start Italië als regerend Europees kampioen aan het EK in Duitsland. Drie jaar geleden werd Engeland in de EK-finale na strafschoppen verslagen. Mourinho, jarenlang werkzaam als trainer in Italië en komend seizoen actief in Turkije, verwacht niet dat Italië hoge ogen gaat gooien in Duitsland.

'Ik denk dat iedereen er zo over denkt', vertelde hij als analyticus. 'Portugal, Engeland en Frankrijk', noemde hij als favorieten. 'Daarachter Duitsland en Spanje. Maar Italië als Europees kampioen? Daar geloof ik niet in. Ze hebben niet genoeg talent in de selectie', was de beredenering van de Portugees die vanaf volgend seizoen aan de slag gaat als coach van Fenerbahçe.

De Italiaanse kranten Tuttosport, La Gazzetta dello Sport en Corriere dello Sport richten zich vooral op het goede gevoel na een kleine zege op Bosnië-Herzegovina.
De Italiaanse kranten Tuttosport, La Gazzetta dello Sport en Corriere dello Sport richten zich vooral op het goede gevoel na een kleine zege op Bosnië-Herzegovina.

Spalletti denkt dat Italië inderdaad beter kan dan dat het liet zien tegen Bosnië-Herzegovina. 'We misten wat intensiteit en moeten blijven gaan, zonder kleine pauzes te nemen. Ik denk dat we op zeventig of tachtig procent zitten, nog niet op honderd procent. Maar we hebben nog tijd. Iedereen is in actie gekomen en nu kunnen we onze basiself gaan samenstellen', stelde de bondscoach op het persmoment na het duel in Empoli.

De bondscoach kreeg de uitspraken van Mourinho ook te horen. 'Ik hoef daar geen antwoord op te geven', liet Spalletti zich niet uit de tent lokken. 'Ik bepaal mijn eigen oordeel en ik denk dat ik daar objectief in kan zijn. We hebben de kwaliteiten en sterke spelers.' Dat ziet voormalig coach Fabio Capello ook. Alleen denkt de Italiaan, die meervoudig Italiaans kampioen werd en de Champions League won met AC Milan, dat het niet genoeg is.

'Deze 1-0 zege op Bosnië-Herzegovina geeft mij twee extra zekerheden', schreef hij in zijn column voor Gazzetta dello Sport. 'We gaan proberen de EK-titel te verdedigen met een Gianluigi Donnarumma in Wembley-vorm en Davide Frattesi is klaar om toe te slaan op dit toernooi. Voor de rest is er nog veel aan de verbeelding over te laten. Met nog een week te gaan tot het EK, heb ik het gevoel dat er nog veel werk aan de winkel is.'

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.

De lastige groepsduels van Italië


Za 15 jun.

Do 20 jun.

Ma 24 jun.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.