Mourinho en Wenger klagen over 'voordeel' Chelsea

Reacties

In navolging van Claude Puel, Sam Allardyce en Jürgen Klopp hebben ook José Mourinho en Arsène Wenger hardop hun vraagtekens gezet achter het in hun ogen scheve feestdagenprogramma in de Premier League.

Mourinho en Wenger klagen over 'voordeel' Chelsea

Manchester United won maandag met 2-0 bij West Ham United, nadat het twee dagen eerder nog een thuiswedstrijd tegen Middlesbrough (2-1) had afgewerkt. Arsenal moet dinsdagavond alweer aan de bak tegen AFC Bournemouth, terwijl het op nieuwjaarsdag nog won van Crystal Palace (2-0). Het is een stuk zwaarder programma dan dat van Chelsea. De koploper speelde op oudejaarsdag tegen Stoke City en heeft sindsdien alle tijd gehad om zich voor te bereiden op de topper tegen Tottenham Hotspur.

Chelsea hoeft daardoor slechts drie wedstrijden in tien dagen af te werken, terwijl Southampton voor hetzelfde aantal duels maar zes dagen had. Mourinho verwacht dan ook een geweldige pot als The Blues woensdag tegen Spurs spelen. 'Ik hoop dat het een geweldige wedstrijd wordt, want het zijn twee geweldige teams die privileges hebben gehad die niemand anders heeft gekregen. Ze zijn fris, dus laat het een topwedstrijd worden.'

Handicap
Mourinho zag zijn ploeg maandag nog worstelen in de eerste helft tegen West Ham. De Portugees voerde het drukke schema aan als oorzaak daarvoor. Voor United was het de derde wedstrijd in acht dagen. Arsenal heeft het met drie duels in negen dagen iets beter getroffen, maar ook Wenger uitte kritiek op de Premier League op het schema rond de feestdagen. 'Binnen 48 uur moeten we weer een wedstrijd spelen. Dat is een enorme handicap.'

'In twintig jaar is dit de meest scheve kerstperiode die ik heb meegemaakt', vertelde Wenger in aanloop naar het tweede Premier League-duel van Arsenal in 2017. 'Het verschil in rustperiodes voor de teams is ongelooflijk. Ik weet niet of de Premier League het programma bepaalt. We hebben de tv-rechten voor veel geld verkocht, dat heeft ook invloed. Maar sommige teams hebben meer geluk dan anderen. Soms zit het mee, soms zit het tegen', zei de Fransman tegen The Guardian.

Arsenal zal dinsdag desondanks moeten winnen van AFC Bournemouth om in de race te blijven voor de titel. De achterstand op Chelsea bedraagt negen punten. 'We moeten blijven volhouden en hopen dat de resultaten in ons voordeel uitpakken. We waren bezig aan een uitstekende serie en verloren toen twee keer in vier wedstrijden. Hopelijk is dat uit ons systeem', aldus Wenger, die nog niet weet of Mesut Özil voldoende is uitgeziekt om weer te kunnen spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.