Mourinho in optima forma: sneer naar UEFA én tip van Amrabat

Reacties

José Mourinho. Het blijft een van de kleurrijkste, zo niet dé kleurrijkste figuur uit de hedendaagse voetablwereld. The Special One was na afloop van het Europa League-duel tussen Fenerbahçe en Manchester United in optima forma met zijn sneren naar de UEFA. Ook onthulde Mourinho hulpvolle raad gekregen te hebben van Sofyan Amrabat.

Mourinho in optima forma: sneer naar UEFA én tip van Amrabat
Fenerbahçe
Fenerbahçe
1 - 1
Manchester United
Manchester United

Mourinho werd donderdagavond met een rode kaart van het veld gestuurd, maar zag zijn ploeg vanaf de tribune met 1-1 gelijkspelen tegen Manchester United. Het resultaat in Istanbul draagt bij aan een opvallende statistiek die The Special One kan overleggen. Van de twaalf thuiswedstrijden die hij met al zijn (voormalig) werkgevers FC Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Tottenham Hotspur en Fenerbahçe tegen The Mancunians speelde, verloor hij er slechts één. Vijf duels eindigden in een overwinning voor Mourinho en zes werden er gelijk.

Sneer naar UEFA en compliment van Scholes
Na afloop stak Mourinho al op cynische wijze van wal over scheidsrechter Clément Turpin, maar op de persconferentie pakte hij door op bredere schaal. 'Als ik ooit bij Fenerbahçe vertrek, dan ga ik naar een club die niet in een competitie van de UEFA speelt. Ik wil een club die ergens onderaan in Engeland actief is. Over twee jaar ga ik daar heen', aldus de Portugees, die het vertoonde spel van Fenerbahçe vervolgens 'fantastisch' noemde en een Engelse journalist tot slot mee uit eten vroeg.

Manchester United-icoon Paul Scholes genoot van de rebelse Mourinho. 'Dit was zelfs beter dan de wedstrijd. Hij heeft zijn kattenkwaad terug. Het was leuk om deze versie van José weer eens te zien. De versie die we een aantal jaar geleden bij United zagen, was minder leuk', zo zei de Engelsman bij TNT Sports.

Tip van Amrabat
In de opstelling van Manchester United stond Noussair Mazraoui ineens als nummer 10 opgesteld. Een verrassing van Erik ten Hag, maar Mourinho kon snel schakelen. Ambrabat kon zijn trainer behoeden voor wat komen ging. 'Amrabat vertelde me dat Mazraoui daar kan spelen. Dat deed hij vaak voor Ten Hag bij Ajax. Hij is geen Bruno (Fernandes, red.), maar ik wist wel dat hij druk kon zetten op onze centrale verdedigers', klonk het bij TNT Sports.

{"title":"Pak 50x je inzet als PSV thuis wint van PEC Zwolle!","titleMobile":"Pak 50x je inzet als PSV thuis wint van PEC Zwolle!","odd":"50.00","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963509&bid=40144","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:975d47f7-b13f-4c3d-99d0-02337b0a2952","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Unibet pakt voor de komende Eredivisie-wedstrijd van PSV uit met een heerlijke welkomstactie (24+).","textMobile":"Unibet pakt voor de komende Eredivisie-wedstrijd van PSV uit met een heerlijke welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.