Mourinho looft Norwich City voor Nederlandse aankopen

José Mourinho moet Chelsea zondag (14.30 uur) op bezoek bij het Norwich City van Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel naar de eerste competitiezege op vreemde bodem leiden. De Portugese manager heeft lovende woorden over voor het aankoopbeleid van The Canaries.

Mourinho looft Norwich City voor Nederlandse aankopen

Norwich spendeerde afgelopen zomer circa dertig miljoen euro op de transfermarkt. De helft daarvan ging naar het Nederlandse duo Fer (23) en Van Wolfswinkel (24, in Engeland al omgedoopt tot RvW), terwijl er met Gary Hooper (25) en Nathan Redmond (19) ook nog twee jeugdige Engelse spelers naar Carrow Road kwamen.

'Norwich heeft uitstekend geïnvesteerd voor dit seizoen. Ze hadden geld om uit te geven en dat deden ze aan goede spelers met toekomst. Geen voetballers aan wie je slechts voor een paar jaar iets hebt. Ze hebben een erg goed team', zei Mourinho over de opponent van zondag.

Ondanks die door Mourinho bejubelde aankopen bivakkeert Norwich vooralsnog maar net boven de degradatiezone. Zo pakten de mannen van manager Chris Hughton pas vier punten op eigen veld.

André Villas-Boas maakte zijn oude leermeester Mourinho afgelopen weekend twee punten afhandig in de Londense derby op White Hart Lane tussen Tottenham Hotspur en Chelsea
André Villas-Boas maakte zijn oude leermeester Mourinho afgelopen weekend twee punten afhandig in de Londense derby op White Hart Lane tussen Tottenham Hotspur en Chelsea

Het bezoek aan Norwich is voor Chelsea in dat opzicht een ideale mogelijkheid om de eerste competitiezege buiten eigen stadion te boeken na puntendelingen bij Manchester United (0-0) en Tottenham Hotspur (1-1) alsmede een 1-0 nederlaag tegen Everton.

'Dat zou inderdaad mooi zijn. We hebben nog een hoop te verbeteren, maar met jonge spelers in de selectie is het normaal dat je ups en downs hebt', stelde Mourinho, die zijn ploeg dinsdag wel zag winnen in de Champions League bij Steaua Boekarest (4-0). 'Uitwedstrijden zijn nooit gemakkelijk, maar gelukkig zetten we een goed resultaat neer in Boekarest. Als we die wedstrijd ook hadden verloren, waren de problemen wel groot geweest. Nu heeft die zege ons juist vertrouwen gegeven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen