Mourinho verklaart missen persconferentie: 'Dan was het drie uur 's nachts geworden'

Reacties

Het Fenerbahçe van José Mourinho heeft donderdag dan wel gewonnen in de Europa League-wedstrijd tegen Union Sint-Gillis, toch gaat het in Turkije nog veel over de verloren topper tegen Galatasaray afgelopen weekend. Mourinho miste de persconferentie, maar legde donderdagavond uit waarom.

Mourinho verklaart missen persconferentie: 'Dan was het drie uur 's nachts geworden'
© Pro Shots
Fenerbahçe
Fenerbahçe
1 - 3
Galatasaray
Galatasaray

Was The Special One bevreesd voor kritische ondervraging van de Turkse voetbalpers, zoals cynici beweren? Welnee, aldus de Portugese coach. Het duurde hem alleen wat lang voor hij zijn zegje mocht doen. 'Normaal is zo'n persconferentie een kwartier, twintig minuten na afloop, soms eens een half uur. Maar nu was het zeventig minuten. Sja, als ik daarop had gewacht, dan hadden we er om drie uur 's nachts nog gezeten.'

En dat ging niet, aldus Mourinho. 'De dag erop waren we om tien uur op de club om Union te analyseren, dus vijf kwartier wachten op een persconferentie was een beetje belachelijk. Ik heb de coach van de tegenpartij meteen na afloop gefeliciteerd en ben gelijk naar de tv-mensen gelopen voor een interview. Toen ben ik naar de perszaal gegaan, maar ik mocht er nog niet naar binnen.'

De trainer neemt dat hoog op. 'Dat is een gebrek aan respect, dat ik daar heb meegemaakt. Want ik ben nu al 24 jaar coach, en ik heb nog nooit een persconferentie overgeslagen. Al helemaal niet na een nederlaag. Ik ben niet bang voor journalisten en hun vragen. Daar had het niks mee te maken. Maar: als het in het vervolg nog eens zo gaat, zal ik wel hetzelfde doen', aldus Mou op de persconferentie. Volgende week is hij met zijn ploeg overigens te gast bij FC Twente.

Galatasaray had weinig medelijden met Mourinho:

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer Fenerbahçe
Meer over Fenerbahçe
Meer Süper Lig
Meer over Süper Lig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.