Müller: nieuw Duits kroonjuweel dat alles heeft

Voetbal International kiest na elke speeldag op het WK een Gillette Speler van de Dag. Op dag 30 was dat Thomas Müller. De Duitse aanvallende middenvelder toonde in de troostfinale tegen Uruguay weer zijn enorme talent.

Müller: nieuw Duits kroonjuweel dat alles heeft

Het leek allemaal zo simpel. Fernando Muslera, keeper van Uruguay, liet een schot van Bastian Schweinsteiger los en Thomas Müller tikte de rebound binnen. Uit de herhaling bleek echter wat een inzicht de pas twintigjarige aanvallende middenvelder van Bayern München heeft.

Toen Schweinsteiger met de bal richting strafschopgebied dribbelde en de bal klaar legde voor een pegel, liep Müller naar de buitenkant in de breedte. Daarmee nog wat extra ruimte scheppend voor de schutter. Op het moment dat zijn teamgenoot zijn schot losliet was daar plots de beweging richting het doel van Uruguay. Slim buitenspel ontwijkend dook hij het strafschopgebied in en stond totaal alleen voor Muslera. Dat hij afrondde met binnenkant voet ver van de keeper vandaan was dan ook bijna vanzelfsprekend.

Het moet raar lopen als Müller niét gekozen wordt als grootste talent van dit WK. De veel te vriendelijke oogopslag, die lengte waar hij als jongeling geen raad mee lijkt te weten en het kapsel dat eigenlijk niet past bij een vedette; het was niet eens zo heel raar dat Diego Maradona hem voor een ballenjongen aanzag. Tot de bal gaat rollen. Het lange lijf blijkt volgestouwd te zijn met talent, vernuft, overzicht en snelheid.

Ruim een jaar na zijn debuut als profvoetballer schiet Müller er gewoon vijf in op een mondiale eindronde. Je moet er haast niet aan denken als hij na vier seizoenen Bundesliga en een reeks aan Champions League-wedstrijden bij het volgende WK weer aanwezig is. De blik zal hetzelfde zijn, maar de rest is dan waarschijnlijk van angstig hoog niveau. (Jasper Steppé) <br /><br /> Wie verving Thomas Müller tijdens diens debuut voor Duitsland tegen Argentinië in de 66ste minuut? Bij het verzenden van uw antwoord gaat u automatisch akkoord met onze voorwaarden.








Bekijk hier al onze video's