Müller: 'Nu zal Maradona mij wel herkennen'

Thomas Müller is ervan overtuigd dat Diego Maradona hem dit keer wel zal herkennen in tegenstelling tot eerder dit jaar. Na een oefenwedstrijd tussen Duitsland en Argentinië in maart zag de bondscoach van Argentinië de Duitse middenvelder tijdens de persconferentie aan voor een ballenjongen. Maradona weigerde vragen te beantwoorden 'als zomaar iedereen plaats kon nemen'.

Müller: 'Nu zal Maradona mij wel herkennen'

'Nu ik de Duitse dubbel heb gewonnen en in de Champions League heb gespeeld met Bayern, zijn er wel wat dingen veranderd', liet Müller weten vanuit het Duitse kamp. De middenvelder maakte in Zuid-Afrika indruk met zijn goede spel. De 20-jarige Duitser was een van de uitblinkers in het achtste finaleduel met Engeland, waarin hij twee keer trefzeker was.

Müller is te jong om Maradona zelf gespeeld te zien hebben, maar heeft wel een herinnering aan de Argentijn. Pluisje deed in 2000 mee aan de afscheidswedstrijd van Lothar Matthäus en maakte indruk. 'Hij kampte toen met overgewicht. Maar wat hij met de bal deed, was fantastisch. Zijn trainerskwaliteiten kan ik niet beoordelen, maar de resultaten en de manier van spelen van Argentinië zijn overtuigend.'

'We moeten ons niet laten provoceren', blikt Müller vooruit op het beladen kwartfinaleduel met de Argentijnen. 'Al maakt het me niet uit als er een knokpartijtje na afloop ontstaat als wij gewonnen hebben', verwees de Duitser naar de wedstrijd op het WK 2006 in eigen land. Destijds stuitte Die Mannschaft ook op de Argentijnen en zegevierde na een strafschoppenserie. Na afloop van de wedstrijd ontstonden er opstootjes tussen de spelers van beide ploegen.

Müller sluit zich met zijn waarschuwing aan bij teamgenoot Bastian Schweinsteiger. Zijn Bayern-collega stak zijn mening over de 'provocerende' Argentijnen niet onder stoelen of banken. 'Als je ziet hoe ze voor het begin al stennis schoppen en hoe ze de scheidsrechter proberen te beïnvloeden, dat hoort niet bij voetbal. Het toont een gebrek aan respect. Maar ja, zo zijn ze nu eenmaal. Je zag het dit WK weer tijdens de rust van hun duel met Mexico. Dat gedrag toont maar hoe hun karakter en mentaliteit in elkaar steekt', aldus Schweinsteiger.

Opvallenderwijs deed Maradona niet mee aan de psychologische oorlogsvoering. 'Wij hebben geen tijd om aan Schweinsteiger te denken', stelde de Argentijnse bondscoach. Hij ziet zijn ploeg graag antwoord geven op het veld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen