MVV en Go Ahead in extremis naar zege

Het venijn zat hem in de slotfase in de vijftiende speelronde in de Jupiler League. Zowel Go Ahead Eagles als MVV dankte de overwinning aan de blessuretijd. De Deventenaren bogen zelfs een achterstand om in een overwinning in de extra minuten.

Go Ahead Eagles-Fortuna Sittard 2-1
Go Ahead leek lang af te stevenen op een nederlaag. Fortuna leidde tot en met de negentigste minuut dankzij een doelpunt van Cedric Olondo in de 34ste minuut. Met een laatste wanhoopsoffensief kwamen The Eagles langszij via Sjoerd Ars, toen het scorebord al 93 minuten aangaf. Een minuut later maakte Patrick Ax het feest compleet, waardoor Go Ahead op een punt van koploper RKC Waalwijk kwam. Bovendien blijft het feilloos na drie duels in de derde periode.

FC Dordrecht-MVV 1-2
Ook MVV maakte een sprongetje en heeft negen uit drie in de strijd om de derde periodetitel. De Limburgers kwamen in Zuid-Holland op voorsprong, maar zagen Dordrecht gelijkmaken. Die stand leek de eindscore te worden. Ware het niet dat topscorer Gunther Thiebaut in blessuretijd voor de twaalfde keer dit seizoen toesloeg.

FC Omniworld-FC Zwolle 1-3
Zwolle kwam makkelijker aan zijn punten en sloot aan bij de top. In Almere bouwden de gasten na rust een marge van twee goals verschil op door treffers van Anton Jongsma en Danny Holla. Omniworld-debutant Wamberto, in de rust ingevallen voor Yannis Anastasiou, bracht de spanning terug met een rake kopbal, maar Tozé gooide het duel op slot.

Stormvogels Telstar-FC Volendam 2-3
De twaalfde nederlaag op rij voor Stormvogels Telstar is een feit. In de Noord-Hollandse derby ging de ploeg van coach Luc Nijholt ook ten onder tegen FC Volendam. De gasten gingen met een 2-1 voorsprong rusten en behielden die marge na de pauze omdat beide teams nogmaals scoorden. Jack Tuyp scoorde één keer voor Volendam en staat dit seizoen op negen goals.

FC Eindhoven-Helmond Sport 3-0
Eindhoven deed de laatste plaats over aan Telstar door ruim te winnen van Helmond Sport. Fabio Caracciolo was weer eens de man. Hij scoorde twee keer en maakte negen van de 23 doelpunten die Eindhoven bij elkaar sprokkelde dit seizoen.

SC Cambuur-Leeuwarden-AGOVV Apeldoorn 0-1
Koen Garritsen was matchwinner in Friesland. Hij maakte vlak voor rust het enige doelpunt. AGOVV klom naar de middenmoot, Cambuur zakte naar de vijftiende plaats.

FC Emmen-Haarlem 3-0
Emmen dompelde Haarlem verder onder. Roy Stroeve, Ronald Breinburg en Morten Friis Jensen zorgden voor de goals. Rodney Cairo kreeg bij Haarlem in de 58ste minuut rood.