MVV is vijfde en mag eerste ronde play-offs toekijken

MVV, ADO Den Haag en Helmond Sport knokten voor de vijfde plaats, die recht gaf op deelname aan de tweede ronde van de play-offs om promotie. Alleen MVV pakte een punt en mag de eerste fase in de play-offs toekijken.

FC Dordrecht-FC Den Bosch 1-0
Voor FC Den Bosch stond er niets meer op het spel. De nummer drie van de Jupiler League verloor door een doelpunt van Nassir Maachi in de 78ste minuut.

MVV-SC Cambuur-Leeuwarden 2-2
In de lege Geusselt slaagde MVV er op het nippertje in gelijk te spelen tegen Cambuur. Tweemaal kwam de ploeg van coach Robert Maaskant op achterstand. In de achtste minuut opende Rachid el-Khaliffi de score. En na de gelijkmaker van Robert van Boxel was het Adnan Barakat die voor een nieuwe Friese voorsprong zorgde. Maar in de laatste minuut tekende opnieuw Van Boxel voor een gelijkmaker, ditmaal door in de kluts te scoren.

Helmond Sport-FC Zwolle 0-2
Helmond mocht nog hopen op de vijfde plaats, maar dan had de ploeg niet mogen verliezen. Op eigen veld zagen de mannen van coach Jan Poortvliet de bezoekers na rust winnen dankzij twee doelpunten van Anton Jongsma.

Go Ahead Eagles-Haarlem 3-3
Go Ahead kwam met 2-0 en met 3-1 voor, maar moest in de laatste minuut alsnog een gelijkmaker toestaan. Kasper de Fries Johansen zorgde voor dat gelijkspel met zijn eerste treffer als prof.

AGOVV Apeldoorn-FC Omniworld 5-1
AGOVV sloot het seizoen af met een dike zege op Omniworld. Na een uur was de wedstrijd al beslist. Voor rust scoorden Ruud ter Heide en Nacer Chadli. Erna voerden Ter Heide en Dries Mertens de score op tot 4-0, waarna Ter Heide in de slotfase voor 5-1 zorgde.