MVV verrast RBC, De Graafschap loopt uit

De Graafschap heeft een nieuwe stap gezet in richting van de titel van de Jupiler League, zeker omdat RBC Roosendaal verrast werd door MVV.

MVV-RBC Roosendaal 2-1MVV, dat nog niet kon beschikken over aanwinst Ole Tobiasen, zorgde voor een grote verrassing. De ploeg van interim-coach Ron Elsen gaf titelkandidaat RBC Roosendaal het nakijken. Een achterstand door toedoen van Kees Kwakman kon de Limburgers niet deren. Harrie Gommans was de gevierde man. De spits, die na twintig minuten voor de 1-1 had getekend, maakte in de laatste minuut de winnende treffer. De Graafschap-TOP Oss 2-0De Graafschap heeft z'n koppositie verstevigd. Waar concurrent RBC zich verslikte in MVV, kwam de Doetinchemse formatie de thuiswedstrijd tegen TOP Oss zonder schade door. Overtuigend was het niet wat De Graafschap wat betreft doelpunten liet zien op De Vijverberg. Na de snelle openingstreffer van Jeffrey de Visscher (foto) tekende Berry Powel pas in de laatste minuut voor de 2-0. Stormvogels Telstar-VVV-Venlo 3-1 De absentie van onder anderen Dirk-Jan Derksen en Rik Platvoet deed zich voelen bij VVV-Venlo, dat in Velsen al na ruim een half uur wist aan een verloren avond bezig te zijn. Onder aanvoering van Jan Bruin stond Stormvogels Telstar al na 31 minuten met 3-0 voor. De lange aanvaller maakte alle drie goals. Edwin Linssen maakte in de tweede helft de VVV-nederlaag dragelijker.

AGOVV Apeldoorn-BV Veendam 2-1Interimmer Roberto Klomp heeft zijn eerste winst als coach van AGOVV Apeldoorn kunnen bijschrijven. Het gehavende BV Veendam kwam via Ronald Hamming nog wel op voorsprong, maar Ruud ter Heide en Ahmet Kilic zorgden na rust voor de ommekeer.

FC Eindhoven-Haarlem 1-1FC Eindhoven kon weer een puntje bijschrijven. De hekkensluiter hikte na 51 minuten tegen een achterstand aan. Maar de treffer van Marvin Wijks bleek onvoldoende voor een zege van Haarlem. Justin Tapahary bezorgde FC Eindhoven een punt.

FC Emmen-Fortuna Sittard 0-2Het ontslag van Jan van Dijk heeft FC Emmen in sportief opzicht niet veel verder geholpen. Na de 6-1 nederlaag van vorige week moest de Drentse club in eigen huis ook z'n meerdere erkennen in Fortuna Sittard. De Limburgse doelpunten kwamen op naam van Jürgen Heinrichs en Florencio Cornelia. Tussendoor had Emmen-verdediger Jannes Wolters met rood het veld moeten verlaten na een onbesuisde charge op Fortunees Simone. FC Omniworld-Helmond Sport 1-1Helmond Sport en FC Omniworld waren aan elkaar gewaagd. Het gelijkspel was dan ook logisch. Voor Mario Verlijsdonk was het zijn tweede punt als vervanger van Gerald Vanenburg.