Na 22 jaar openen 'nieuwelingen' weer eens de Eredivisie

Reacties

Na de officiële start van het Nederlandse seizoen met de spannende strijd om de Johan Cruijff Schaal gaat er nu ook daadwerkelijk gevoetbald worden in de Eredivisie. FC Groningen en NAC Breda trappen als twee gepromoveerde clubs de competitie af, het is 22 jaar geleden dat twee nieuwelingen die eer kregen.

Na 22 jaar openen 'nieuwelingen' weer eens de Eredivisie
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
4 - 1
NAC Breda
NAC Breda

Groningen promoveerde als nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie rechtstreeks naar het hoogste niveau. De club won op de laatste speeldag van directe concurrent Roda JC Kerkrade, dat derde werd en uiteindelijk sneuvelde in de play-offs. NAC eindigde vijf plekken onder Roda, maar promoveerde wel. De Limburgers werden in de eerste ronde van de play-offs verslagen, daarna volgden FC Emmen en Excelsior.

Voor Groningen is het een snelle terugkeer in de Eredivisie, de club bracht één jaar door in de KKD. NAC moest langer wachten op een rentree, de Brabanders kwamen in het seizoen 2018/19 voor het laatst in actie in de Eredivisie. De laatste Eredivisie-wedstrijd van toen: een bloedeloze 0-0 tegen PEC Zwolle op 15 mei 2019.

Vrijdagavond om 20.00 uur staan er dus twee gepromoveerde clubs tegenover elkaar om het Eredivisie-seizoen af te trappen, dit gebeurde 22 jaar geleden voor het laatst. Op vrijdag 16 augustus 2002 stonden RBC Roosendaal en (toen nog) FC Zwolle met kleurrijke namen als Maikel Aerts, Richard Roelofsen, Eric Hellemons, Ivan Tsvetkov en Henk Vos tegenover elkaar in het Vast & Goed Stadion te Roosendaal. Het werd 1-1 door goals van Peter Maseland en Dominggus Lim-Duan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.