Na Ajax wint ook Twente niet van Chelsea in de Women's Champions League

Reacties

FC Twente heeft het zo succesvolle Women’s Champions League-debuut geen vervolg kunnen geven tegen Chelsea. Onder toeziend oog van de Engelse bondscoach Sarina Wiegman gingen de Tukkers met 1-3 onderuit in de Grolsch Veste.

Na Ajax wint ook Twente niet van Chelsea in de Women's Champions League
FC Twente
FC Twente
1 - 3
Chelsea
Chelsea

Een week geleden trad Twente voor het eerst aan in de Women’s Champions League. Het elftal van Joran Pot won met 0-2 van Celtic in Glasgow, door een dubbelslag van Kayleigh van Dooren. De aanvallende middenvelder mocht logischerwijs ook starten tegen Chelsea, waar één Nederlander in de basis stond. Dat was Oranje Leeuwin Wieke Kaptein.

Helaas voor Twente was het Chelsea dat al na zeven minuten op voorsprong kwam. Het was Agnes Beever-Jones die besloot om vanaf randje zestien uit te halen. De Engelse spits zag haar schot binnen ploffen en met de live aanwezigheid van Wiegman moet dat een fijn gevoel zijn geweest. Het werd niet lang na de openingstreffer erger voor Twente, want Miaka Hamano zette Chelsea op 0-2 en dat was meteen de ruststand.

In de tweede helft liep Chelsea via een benutte strafschop van Guro Reiten uit naar 0-3, waarna Twente via Nikée van Dijk nog wat terug deed. De Tukkers probeerden er daarna nog wel meer van te maken, maar dat lukte niet. En dus gebeurde Twente wat Ajax een seizoen geleden overkwam: op eigen bodem verliezen van Chelsea.

Door de verliespartij staat Twente nu op de derde plaats in Groep B van de Women’s Champions League. De dames uit Enschede hebben evenveel punten als Real Madrid, dat donderdagavond met 4-0 van Celtic won. Chelsea heeft in totaal zes punten.

UEFA Women's Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Women's Champions League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Chelsea
2
2
0
0
6-3
+3
6
2
Real Madrid
2
1
0
1
6-3
+3
3
3
FC Twente
2
1
0
1
3-3
0
3
4
Celtic
2
0
0
2
0-6
-6
0
* Actueel tot en met 17 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente Vrouwen
Meer over FC Twente Vrouwen
Meer UEFA Women's Champions League
Meer over UEFA Women's Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.