Na Ronaldo-museum en Ronaldo-vliegveld komt er nu de Ronaldo-euro

Reacties

Hij had al een museum met eigen wassen beelden, er werd een sterrenstelsel naar hem vernoemd, er zijn hotels, restaurants, fitnesscentra en winkels die CR7 heten, hij werd gegoten in brons, en ook de luchthaven van Madeira draagt zijn naam. Maar binnenkort komt daar weer een mijlpaal bij die tot voor kort toch vooral voor staatshoofden leek weggelegd: afgedrukt worden op een betaalmiddel.

Na Ronaldo-museum en Ronaldo-vliegveld komt er nu de Ronaldo-euro
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Om Cristiano Ronaldo (39) te eren voor zijn grote verdiensten voor het land, gaat Portugal euromunten slaan met het hoofd van de 214-voudige international, die eerder deze maand de grens van zowel negenhonderd doelpunten als een miljard volgers op social media passeerde.

De Ronaldo-euro wordt een wettig betaalmiddel binnen Portugal en heeft een nominale waarde van, hoe kan het ook anders, zeven euro. Voor wat het waard is dan, want door de beperkte oplage is de verwachting dat de CR7-munt vooral een gewild verzamelitem zal worden en dat de prijs door het dak zal gaan.

Een paar jaar geleden schreven we al over het miljoenenconcern op noppen

Bekijk hier al onze video's
Meer Al Nassr
Meer over Al Nassr
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.