Na vier thuisduels zonder pakt AC Milan de zege

AC Milan pakte eindelijk weer eens drie punten in San Siro. De Rossoneri waren te sterk voor Cagliari en wonnen met 3-1.

Na twee thuisnederlagen en een gelijkspel in de Serie A en een verliesbeurt in de Champions League moest Milan ook wel weer winnen voor eigen publiek. De laatste thuiszege dateerde immers van 24 februari.

Tegen Cagliari kwam Milan niet in de problemen. Kaká zorgde in de achtste minuut al voor de 1-0 van de thuisploeg door vanaf de rand van de zestien doelman Marco Storari te kloppen. En in de 31ste minuut vergrootte Filippo Inzaghi de voordelige marge met een rake kopbal.

Vlak na rust ging doelman Zeljko Kalac in de fout bij een vrije trap van Daniele Conti: 2-1. Maar Cagliari slaagde er niet in Milan onder druk te zetten. Inzaghi besliste vervolgens in de 69ste minuut het duel. Nadat hij in eerste instantie op doelman Storari was gestuit, lukte het Pippo om in zijn tweede poging wel het doel te vinden.

Milan heeft 52 punten en is vijfde met een voorsprong van twee punten op Udinese. Cagliari blijft onder de degradatiestreep staan.