NAC Breda geeft PSV stof tot nadenken

PSV heeft ondervonden dat NAC Breda dankzij een goede instelling tot veel in staat is. Het Avondje NAC was de regerend kampioen te machtig (2-1).

Jan Kromkamp was een van de eerste slachtoffers van de moeizame avond van PSV. De rechtsback was ontsnapt aan een tweede gele kaart en werd door trainer Huub Stevens al halverwege de eerste helft naar de kant gehaald.

Maar Kromkamp was niet de enige in het Eindhovense kamp die in Breda een antwoord schuldig moest blijven op het aanstekelijk enthousiaste spel van NAC. De thuisploeg had PSV bij de keel door vroeg druk te zetten. Ook na de vroege treffer hield de ploeg van trainer Robert Maaskant vast aan het strijdplan.

Door de aanval te zoeken verdedigde NAC in de eerste helft met succes de gelukkig verkregen maar verdiende voorsprong. Na een klein kwartier was de bal na een vrije trap van Martijn Reuser via het dijbeen van PSV-aanvoerder Timmy Simons achter keeper Andreas Isaksson verdwenen.

Noodgedwongen zakte NAC na rust meer terug op de eigen helft en beperkte het zich tot counters. PSV had immers meer de aanval opgezocht, getuige ook het inbrengen van Otman Bakkal en Danny Koevermans. Maar tot veel bleek de Eindhovense formatie niet echt in staat. Een afstandschot van Ibrahim Afellay was een van de weinige momenten dat doelman Jelle ten Rouwelaar moest optreden.

Aan de andere kant was vier minuten voor tijd wel raak. Matthew Amoah bevestigde zijn status van goalgetter. De Ghanees kapte Francisco Rodríguez uit om vervolgens hard uit te halen; 2-0. Daarmee wipte NAC over PSV heen naar de kop in de Eredivisie. Want de eretreffer van Afellay in blessuretijd kon daar niets aan veranderen.