NAC Breda gelukkiger met punt dan ADO Den Haag

ADO Den Haag en NAC Breda hebben elkaar in evenwicht gehouden. De Haagse gastheren hadden meer reden tot klagen over het resultaat in de Hofstad (1-1).

NAC Breda mocht zich het meest gelukkig prijzen met het punt in de Hofstad. De openingstreffer van Nourdin Boukhari na 21 minuten verdiende het predikaat gelukkig. De linkspoot werkte de bal met zijn gezicht over de Haagse doellijn nadat de bal via wat lichamen voor zijn neus terecht was gekomen.

De Brabanders konden ook tevreden zijn met het resultaat omdat de Haagse storm in de tweede helft leidde tot niet meer dan de gelijkmaker. ADO Den Haag kwam ondanks een offensief niet verder dan een schitterende goal van Rick Hoogendorp (foto).

De 33-jarige spits scoorde zeven minuten na zijn entree fraai uit een vrije trap. Voor Hoogendorp was het zijn honderdste treffer in de Eredivisie. Ook omdat een poging van Berry Powel zonder succes bleef, was een punt de schrale oogst voor de Haagse aanvalslust.

Door de remise deelt ADO Den Haag de veertiende plaats met Heracles. NAC Breda, dat Fouad Idabdelhay in de eerste helft zag afhaken met een ogenschijnlijk ernstige spierblessure, blijft achtste.