NAC Breda knokt zich naast SC Heerenveen

Na het succes in de KNVB-beker moest NAC Breda in de competitie genoegen nemen met een zwaarbevochten gelijkspel tegen SC Heerenveen (1-1). De Brabanders zagen wel Leonardo uitvallen.

NAC Breda knokt zich naast SC Heerenveen

Leonardo stond de laatste weken in de schijnwerpers vanwege zijn opvallende spel bij NAC. De Bredase club moest rekening houden met een vertrek van de linkspoot aangezien Tottenham Hotspur meer dan alleen maar geïnteresseerd zou zijn. Tegen SC Heerenveen liet de soms onnavolgbare Braziliaan echter weinig zien.

Leonardo viel wel op, maar dan minder positief. Was hij in de beginfase nog opgelapt na de onzacht contact met de schoen van Petter Hansson, na een uur moest de Braziliaan er per brancard vanaf. Dit keer was hij met zijn gezicht hard op een elleboog van Gianni Zuiverloon gestruikeld.

Naast het wegvallen van Leonardo, wiens blessure zich niet ernstig laat aanzien, bleef NAC een nederlaag bespaard. De Bredase club, dat dinsdag in de KNVB-beker nog FC Groningen in Euroborg had verrast, maakte aanvankelijk niet veel klaar in eigen stadion. Maar diep in de tweede helft resulteerde de druk in een treffer van Edwin de Graaf. Op aangeven van Maceo Rigters maakte de middenvelder verdiend gelijk.

NAC had de druk moeten opvoeren, omdat Afonso Alves namens SC Heerenveen na zes minuten raak had geschoten op aangeven van Lasse Nilsson. De Braziliaanse spits profiteerde van het late 'stappen' van Patrick Zwaanswijk. Het was een van de schamele offensieve acties geweest van SC Heerenveen, dat in blessuretijd door een vrije trap van Ugur Yildirim wél nog dichtbij een zege kwam.

Bekijk hier al onze video's